Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

February 23, 2009 11

Who’s Da King?

By in Zaslužek
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Kvalitetna vsebina je kralj interneta ali po angleško – “Content is king”. Hmnja…

Kaj naj bi to pomenilo? To naj bi pomenilo, da je za uspeh glavno, da sproduciramo dobro vsebino, ki bo zadovoljila obiskovalce strani.

Logika, ki stoji za tem, je sledeča: “Kvalitetna vsebina, zanimiva vsebina bo sama od sebe pridobivala povezave, saj bodo ljudje želeli linkati nanjo zaradi same kvalitete. To je tudi najboljši, najbolj naraven in edini pravilen način pridobivanja povezav.  Kvalitetna vsebina pomeni obiskovalce in zaslužek.

Hmnja… po našem skromnem mnenju, gre tu vsaj za dilemo kaj je bilo prej – kura ali jajce.

1. A je dobra vsebina res dobra, če jo nihče ne prebere (al če pade drevo v gozdu al kako gre že to…). Da sprožimo “efekt dobre vsebine” rabimo čim več obiskovalcev, ki bodo to vsebino prebrali. Če velja neko nenapisano pravilo, da v povprečju od 100 obiskovalec en ali dva malo bolj aktivno sodelujeta, potem lahko računamo takole – koliko obiskovalcev od vseh obiskovalcev ima svojo spletno stran ali blog? Koliko od teh ima stran ali blog, ki je vsaj delno povezan z našo vsebino, tako da sploh obstaja možnost, da napiše nekaj on naši super vsebini in nam da link? In potem od vsakih 100 takih obiskovalec 1 ali 2 res kaj napišeta in nas linkata, ker se nam zdi še vedno zelo optimistično. Takih obiskovalcev je malo. Kako dolgo jih bomo čakali, če smo ravnokar napisali neko popolnoma novo super vsebino, ki zaradi odsotnosti kakršnegakoli linka sedi tam okoli 150. mesta v Googlu. Tako dolgo, da kralju Matjažu brada 7 krat pride okoli mize in bo končno vstal in potem itak ne bo važno na katerem mestu je naša kraljevska vsebina :). Torej tudi dobra vsebina rabi povezave, da jo obiskovalci sploh najdejo. Imamo kakšno stran, ki se nahaja na 1. mestu v Googlu in takšna stran potem res sama od sebe dobi linke, če je OK. A brez promocije je vsebina bolj kralj brez kraljestva :). To je moralni del te objave – torej delati kvalitetne strani in pridobivat povezave nanje. Za nemoralni del bi pa lahko rekli…

2. Izjava “Vsebina je kralj” je že v osnovi bedarija, ker je iz prakse čisto očitno, da to ni res in se na 1. mestu v rezultatih niti približno ne pojavi vedno najboljša vsebina. Zato je čisto vseeno kaj štancamo na svoje strani – važni so linki.

Tags: , ,

11 Responses to “Who’s Da King?”

 1. Besedila says:

  Jaz ravnokar testiram, postavil sem dva bloga pa v enega pišem vsebino, ki je bolj ali manj copy & paste v drugega pa unikatno. Me zanima kakšen bo efekt brez linkanja in kakšen po tem ko začnem malce linkat zadevo 🙂 .

 2. lezalnik says:

  Nisem ravno copy paste mislil pod “zato je čisto vseeno kaj štancamo na svoje strani” 🙂 ampak sporoči rezultate

 3. RakeBack says:

  Ahhh ka pa vem, men sploh ni več nč jasn kako to gre… Prebrskal in prebral sem že toliko člankov, blogov, forumov o vseh možnih teorijah, itd… da me že skor glava boli od vsega tega. Stran je sicer šele 4. mesec online, sam mam velik večje število DO-Follow povezav z raznih svetovnih top poker sajtov, ker sodelujem z američani od konkurence. Tud velik več mam contenta na sajtu od njih.. Sedaj sem 6. in 7.
  MOJI STATSI na 7. mestu za ključno besedo rakeback
  SeoQuake: PR: 3 I: 70 L: 12,560 LD: 12,785 I: 35 Rank: 2095180 Age: no matches I: 0 whois source Sitemap: yes ?
  SLO KONKURENCA NA 5. MESTU
  SeoQuake: PR: 1 I: 43 L: 40 LD: 58 I: 11 Rank: 6971845 Age: no matches I: 0 whois source Sitemap: yes ?
  SLO KONKURENCA NA 3. MESTU
  SeoQuake: PR: 3 I: 40 L: 167 LD: 221 I: 27 Rank: 2927194 Age: Oct 19, 2007 I: 1 whois source Sitemap: yes ?
  A mi zna kdo to mogoče analizirat, razložit alpa karkol. A je takšnega pomen starost domene, da me zato noče google višje spustit. Najdi.si sem 1. in za rakeback in rake back,… Ni mi jasn!!!! LP olaguma

 4. lezalnik says:

  1. Ja, starost domene ima kar nekaj vpliva.
  2. Ni pomembno samo število linkov ampak tudi (predvsem) njihova kvaliteta, moraš pogledat še po pageranku strani iz katerih so linki, pa še če je to recimo links page in je gor 100 linkov spet nima takega učinka… če ima konkurenca en ne vem npr PR6 link, tvoj najboljši je pa PR3 jih rabiš kar velik več, da bo pretehtalo…
  3. Včasih je treba tud samo mal počakat 🙂

 5. RakeBack says:

  1. edina zadeva, sam mi pa ni logično, da daje google tako vrednost starosti domene.
  2. V incoming linkih je kar nekaj kvalitetnih rakeback related linkov. Konkurenco močno prekašam tudi z kvaliteto linkov.
  3. waiting….still waiting… and nothing again…. and once again waiting….and 🙁 to je pa najtežja zadeva pri men 🙂

 6. lezalnik says:

  “mal počakat” na žalost dostikrat pomeni tud par mesecev :-/
  Drugače pa, ko na eni strani narediš vse kar si mislil ni druge kot da greš delat novo stran 🙂

 7. rakeback says:

  neki sem še spremeniu naslov strani, opis in dodal še ključnih besed, Kaj lahko preveč ključnih besed morda škodi ratingu?
  Z veseljem bi kdaj kej pochatu stabo tud v živo.
  Napisal email naslov katerega uporabljam na Google talku in MSNju pa me dodaj prosim.

 8. Besedila says:

  Preveč ključnih besed? Če te Google prepozna kot spam, potem ja 🙂 .

 9. bojan says:

  @rakeback: res je treba včasih samo čakati nekaj mesecev, da se premakne. Recimo že s slikami je tako v googolu (vsaj pri meni): kar nekaj mesecev je trajalo, da se je sploh pojavila kakšna slika v Image search, potem spet nekaj da se je nekaj večjih, prej so bile samo male indeksne … Google izgleda pač ima neko logiko, da mora stran nekaj časa živeti, v tem času verjetno še marsikaj opazujejo in jo šele potem začnejo dvigovati po ratingu. Čeprav sem pa tudi opažal nasprotne trende, da mi je na začetku ob objavi določena stran višje skočila, po nekem času pa je začela malo padati. V tistem trenutku je po mojem dobro na strani še kaj dodati, da google opazi, da stran živi in ji spet dvigne rating. 😉

  Drugače pa sicer ne sodi čisto ravno sem, a vseeno: a je kdo uprabljal adsense for domains. Jaz sem včeraj kupil mojo drugo domeno 🙂 in dokler nimam nič pametnega sem si to naštimal. Google mi sicer že meče gor neke reklame, mi pa ni jasno, kako me lahko tam sploh kdo najde. Kolikor sem zastopil in preverjal po netu, je prepovedano dati kakršen koli link na to stran, zato mi ni jasno, kako me lahko sploh kdo najde. A google avtomatsko indeksira to stran in če bo iskalna fraza res podobna imenu domene in/ali tistim 4 keywordov, ki se lahko vnesejo, potem me bo dal med zadetke in obstaja možnost, da kdo pride na to umetno reklamno stran in tam kaj naredi. Druge opcije pa ni?

 10. lezalnik says:

  @bojan: v rezultatih v Googlu te zihr ne bo in strani ne bo indeksiral. Mislim, da to deluje le če: 1.) imaš to naštimano na domeni kot npr pizza.com, kjer je ogromno type in traffica, torej ljudi ki preprosto vtipkajo pizza.com ker hočejo pizzo 2.) imaš ogromno število teh parkiranih domen, kamor se že po logiki velikih številk zatipka nekaj obiskovalcev.

  OK, obstaja tudi rahlo nelegalna opcija št 3.) hehe, že kar dolgo nazaj sem za par dolarjev kupil nek vodič ki (na kratko) pravi takole:

  1. DL-jaš video posnetke iz youtube ali kakšnega drugega portala
  2. Dodaš na njih ime tvoje parkirane domene v smislu – več takih posnetkov je na tej domeni
  3. Uploadaš video nazaj na Youtube in čim več podobnih portalov
  4. Ob opisu videa naserješ čim več popularnih tagov kot so sexy itd…
  5. Folk pride, vidi video in vtipka tvoj naslov. Tako dobiš type in traffic in klike na oglase.

  Sam tega nisem nikoli sprobal.

 11. lezalnik says:

  @rakeback: preveč ključnih besed lahko škodi predvsem če se ponavljajo ene in iste besede. To potem izgleda kot spam.

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×