Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

September 16, 2011 1

Kje Si?

By in Ležalnik
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Zadnje čase bolj poredno pišemo. Kot prvo, kot smo že večkrat jamrali, je problem motivacija. Tako za tale blog kot tudi za naše ostale money strani. Furanje strani poleg redne službe počasi postane malo duhamorno oziroma tisto vznemirjene se izpoje in se začneš raje posvečati drugim stvarem, pač težje se je vsest za comp in delat. Sploh, ko pride v samem življenju do kakšnih sprememb in prelomnic.  Še dobro, da imamo najeto eno Filipinko, da se na straneh vsaj nekaj dogaja. Tako nam ostane le, da ji vsake toliko dni po mailu pošljemo nekaj navodil. Seveda žal ne zna pisati objav v slovenščini za tale blog :).

Kot drugo, več ali manj smo že vse povedali. Vse je jasno. Kaj in kako delati. Mogoče samo omenimo v katero smer gre po našem tole služenje denarja na netu. To sicer trdimo že od začetka. Splača se delati dobre strani uporabne za obiskovalce. Ker dolgoročno je edino taka stran dobra naložba. Stran za katero te ne skrbi ali jo bo google deindeksiral, da ti bodo zaradi nje banali adsense račun, da bo nenadoma padla v SERP…itd. Torej če hočeš, da ima tvoje delo dolgoročni učinek delaj kvalitetno. Kakorkoli se bodo stvari obrnile, vedno bodo iskalniki težili k temu, da prikazujejo kvalitetne strani. Mogoče še en zanimiv podatek v razmislek. Imamo seveda več strani. Ene so res nišne oz. skoncentrirane na en keyword. Imajo recimo 20 člankov vsebine, vsi ciljajo na neko variacijo glavnega keyworda. Taka stran je do or die odvisna od tega keyworda. Obisk na strani niha z uvrstitivjo za ta keyword na iskalnikih. In zato seveda tudi niha glede na trenutno razpoloženje Googla, Pande, konkurence in ostalega. Statistika izgleda nekako takole… 670visitors from 56 different keywords. In potem imamo stran, ki se ne koncentrira na noben poseben keyword. Oz z vsakim člankom na nekaj drugega. Seveda ima neko glavno temo ampak vseeno, ni na ozko ciljana. Člankov je seveda veliko več. Od dolgih do čisto kratkih, videov, slik, povezav…vse sorta. Strani nismo pipnili že verjetno 2 leti. Vendar je obisk ves čas skoraj enak oz. malo niha z letnimi časi. Statistika izgleda pa takole 945 visitors from 658 different keywords. Vidite razliko? Stran ne rangira za noben poseben keyword posebej dobro samo pobere toliko longtaila brez konkurence, da je obisk že par let konstanten.

In kot tretje, zadnjih par mesecev je precej padel PPC, recimo povprečno plačilo na klik na naših straneh in manjši zaslužek še dodatno zbija motivacijo. No pa saj bo 🙂

Veliko sreče vsem pri svojem I-Poslu, če ima kdo kakšno vprašanje oz. idejo o čem pisati pa naj pošlje mail.

One Response to “Kje Si?”

  1. No, še moja izkušnja: igram vedno na prvo žogo, torej na prodajo izdelkov in ne na redirecte, adsense in ostalo šaro za cente. Res je, da je težje priti do konkretnih naročnikov, ampak nič težje kot solirat po ang. govorečem trgu. Obe varianti sta sicer OK, je pa razlika v delu enormna. Veliko sreče ležalnik team vam želim.

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×