Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

December 12, 2010 5

AdSense In Internet Marketing – Kako Začeti?

By in AdSense, Gradnja strani, Vprašanja
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Danes smo dobili mail z vprašanjem koliko dela in časa je potrebnega, da prideš do recimo 500€ mesečnega zaslužka z AdSensom. Je okoli 2 uri na dan in 3 leta dovolj? V tej objavi ne bomo govorili kako in kaj je dejansko treba počet, da do zaslužka pridemo, za to si poglejte vodič do zaslužka na internetu. To bo bolj naš pogled na to, na kaj naj začetniki pazijo in od česa vse je odvisno ali bomo uspešni ali ne.1. Branje Ležalnika ni delo :). OK, seveda se je treba najprej izobraziti, zbrati informacije, veliko malenkosti sestavlja celoto “sposobnega” internet marketerja. 99% … v bistvu kar 100% informacij o tem kaj in kako se to dela je zastonj na voljo na internetu. Je pa med vsem tem ogromno šuma. Ogromno ljudi pogreva stare in nove teorije in pametuje o stvareh, ki jih večinoma niti niso sami preizkusili. O vsaki “metodi” oz “tehniki” se najde celo vrsto člankov kjer nekajteri trdijo, da deluje, drugi trdijo, da ne deluje. Če samo bereš hitro dobiš občutek, da se v bistvu nič več na splača. Vse je passe. Vse je “so 2006”. Kar pa seveda ni res – večina ljudi, ki uči kako se zasluži na internetu na mesec ne zasluži več kot 100€. Ni treba razlagati, da je branje takih izguba časa. Izberite si par virov informacij in jim sledite, ostali čas pa raje posvetite delu.

Priporočamo:

 1. Ležalnik seveda :)!
 2. 30DC (30 day challenge oz. the challenge) (greš čez trening, ampak ne mu slediti 100% ker je vsako leto bolj prodajno naravnan 🙂 )
 3. Griz oz. Grizly make money online for beginners (več ali manj ne piše več, preberite vse stare objave, čisto zlato hehe)
 4. Lost Ball in High Weeds – malo sarkazma in get real pogled na te zadeve:)
 5. Leo Dimilo – posnami si njegov old stuff v pdf-ju, pred kratkim je pobrisal cel blog in ga začel na novo 🙂
 6. Internet mojster forum v slovenščini in Warrior Forum v angleščini
 7. Če rabite, da vas nekdo drži za roko, potem predlagamo izjemoma dve plačljivi zadevi: The Keyword Academy in pa Fat Cat Blueprint

Zanalašč nismo linkali na nič, prva naloga je, da obvladaš Google.

Ko boste prebrali vse zgoraj omenjene zadeve boste bolj pametni kot hm… 70% (ena cifra iz glave) drugih Internet marketerjev. Zato potem nehajte brati in samo še spremljajte kak blog, da ste na tekočem z novosti.

Torej še 1x – prvo pravilo za vse začetnike: BRANJE NI DELO. Nikoli ne boste vsega naštudiral 100%, začnite delat in se učiti iz lastnih izkušenj, te so največ vredne.

2. Izbira niše. To je lahko odločilna točka na začetku. Make or break. Pa ne zaradi same izbire, pač če zajebeš ni nobene panike, greš na novo od začetka. Problem je, da če je tvoja prva niša napačna – ima preveliko konkurenco ali premalo obiska – je ponavadi to tudi začenikova zadnja. Problem je motivacija. Na začetku si bral in se izobraževal in načeloma veš kako in kaj. Samo nimaš pa izkušenj iz prve roke. Nisi 100% ali zadeve res delujejo. Ali se to sploh da. Ali mi bo uspelo. Ali delam prav. Zato je ZELO ZELO POMEMBNO, da je prva niša res lahka. Tako lahka, da boš prišel s svojim delom na prvo stran Googla in boš videl rezultate svojih naporov v roku par mesecev. Skoraj nima veze, če ne bo obiska, če je tako lahka ker ni zanimiva. Dokler ne vidiš v živo povezave med svojim delom in učinkom v SERP-ih bo v tebi vedno nek dvom ali to deluje. Folk pravi, saj nima veze, če je niša bolj težka. Bom pač potreboval dalj časa, da pridem na prvo mesto, na prvo stran. Bom pa potem toliko več imel od tega. Samo problem je vztrajati v neki niši, delati na neki strani pol leta brez kakršnegakoli rezultata. Veš da začneš dvomiti v sebe in v to ali zadeva sploh deluje. In odnehaš. Zato NASVET:

 1. upoštevaj ta nasvet zgoraj :)!
 2. na začetku začnite z več kot eno nišo, recimo 3-5
 3. svoje delo razdeli med te niše
 4. zelo zelo pogosto je treba samo dati času čas, če si vse naredil OK se pogosto stran čez par mesecev pojavi na svojem mestu v rezultatih, zato namesto da traumiraš nad eno stranjo raje začneš delati novo.

3. Administracija. Dajte si že na začetku začet zapisovat stvari in vodit evidenco avojih aktivnosti. Zakaj? Zato in zato ker je to hkrati vzpodbuda – da vidiš kaj si naredil.

4. Kdaj v outsourcing? Danes se da veliko veliko dela zavtomatizirat ali oddati poceni delovni sili, da ga opravijo namesto nas. Ampak outsourcanje predlagamo šele potem, ko smo vse to že večkrat naredili tudi sami na roke, da točno vemo zakaj se gre in kaj hočemo. Torej potem, ko že zaslužimo par 100€ na mesec in ga financiramo iz tega.

Prva stvar, ki jo naložimo ponavadi komu drugemu, je pisanje vsebine. Če nismo ravno navdušen pisec je to najbolj zamudno delo. Tu je nasvet samo, da ne za svoje glavne strani kupovat poceni crap člankov, saj vam bo kasneje žal.

5. Čas. Koliko torej traja, da pridemo do recimo 500€ na mesec? Iz glave bi odgovorili, da se da v letu in pol do dveh. Če se nam userje z nišo lahko v manj kot letu, če smo ful ful efektivni in produktivni isto. Ampak tu je preveč spremenljivk, da bi lahko kdorkoli dal kaj več kot le neko široko oceno. Če bomo izbrali napačno nišo, če bomo obupali ne bomo do 500€ prišli nikoli. Vse je relativno.

Veliko uspeha!

Tags: , ,

5 Responses to “AdSense In Internet Marketing – Kako Začeti?”

 1. Prevoditelj says:

  Super post. Hvala za vse te pomembne guidlinese, ki jih potrebujejo predvsem čisti začetniki. Sam osebno sem že večkrat poskušal ostati pri eni stvari ampak mi nikakor ne uspeva, zato nimam niti nekega rednega priliva dohodkov iz interneta 🙂

 2. dijaski net says:

  Tudi sam se trenutno spuščam v nišno stran. Bega me, ker moraš paziti na 100 stvari. Komaj misliš da si našel pravi KW a potem ugotoviš da pa nekaj le ni vredu (ni oglaševalcev, preveč konkurence, ni prostih domen,….) tako da najbolj zahtevno delo je izbira niše,..vsaj zame

 3. Somrak says:

  A je še kaj slovenskega, razen IM in Ležalnika, pa ima koristno vsebino?

 4. lezalnik says:

  Je še kar nekaj takih blogov ampak večinoma so bolj keyword support blogi 🙂 – jih pišejo taki, ki nudijo optimizacijo strankam. Ali pa niso posvečeni večinoma tej temi. Tako da mi jih ne beremo. Kar pa ne pomeni da niso ok :).

 5. Somrak says:

  No sej, kakšnga mam tut jst u readerju – seos,zasluzek.org,oglasevanje.org… Hvala še enkrat :))

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×