Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

March 12, 2011 3

Virusi In Malware

By in Orodja
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Še ena za danes…o varnosti med internet marketingom – virusi in malware nam grozijo predvsem, če uporabljamo razna orodja za avtomatizacijo. Recimo nek avto submitter submitta našo stran v 500 direktorijev in na vsaki strani klikne par linkov, ne glede na to, da je direktorij že v k… in založen z raznimi sumljivimi kosi kode. Potem pride še avtomatsko klikanje na linke iz confirmation mailov, kjer orodja ponavadi poklikajo vse kar se da in tako naprej. Ker nas ni za zaslonom, da bi to nadzorovali, se na compu lahko nabere tudi kakšen nebodigatreba. Kako zaščititi svoj comp? Par orodji, ki smo jih zadnje čase instalirali: CCleaner pobriše vse cookije, temp fajle in podobne stvari u nulo, splača se ga zagnati tudi kar tako, da zabrišemo sledove, če ne drugega. Potem baje letos (2011) najboljši free antivirus program AdAware. Potem isti vir in še precej drugih priporoča še Malwarebytes Anti-Malware, ki ga dobite tukaj. In pa zadnji žebelj v krsto virusev in malware-a še Sandboxie. Čeprav nas njegovo ime nelagodno spominja na Googlov sandbox 🙂 pa zadeva omogoča poganjanje programov v sandboxu, ki onemogoči, da bi program karkoli spreminjal na računalniku izven sandboxa. No to je to.

Tags: , , , , ,

3 Responses to “Virusi In Malware”

  1. Igre says:

    Uporabni nasveti, jaz zaenkrat uporabljam CCleaner in Avasta, pa nimam problemov. Je pa res, da se hitro kaj nabere, če nisi dovolj pazljiv.

  2. Matej says:

    Ali pa namestiš VirtualBox, na njem ustvariš virtualno mašino, namestiš poljuben operacijski sistem, in na njem izvajaš takšne in drugačne akrobacije 🙂

  3. vedeževanje says:

    Ali pa začni uporabljat OS X in boš sigurno zadovoljen 🙂

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×