Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

September 16, 2011 0

Q&A: Mikro Stran vs Avtoriteta in Struktura Strani

By in Vprašanja
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Q: Ali se lotiti mikro niš in se truditi z cca. 10-15 mikro nišami prilesti tja do cca. 1000 USD prihodka od Adsense, ali pa se lotiti samo ene authority strani in objavljati cca. 3-5 člankov na teden?

Večja authority stran je sigurno najbolj sigurna in stabilna zadeva…najbolj dolgoročna. Če ti uspe narest zraven iz strani še “brand” potem niti od SE traffica nisi več tako odvisen. Tako da, sploh glede na zadnje spremembe in glede na splošno smer v kateri se vse premika, je to najbolj zihr. In ja…pri taki večji strani raje z domeno ciljaj na prepoznavnost. No če ti vseeno uspe vključiti še kak pomemben keyword še boljše.

Sploh se vedno več bere, da ljudje ne ciljajo več keywordov ampak preprosto pišejo kvalitetno vsebino in pri tem gledajo bolj na to da v samo vsebino vključijo čim več čim bolj raznolikih keywordov kar pomaga pri “one time search-u”. Torej iskanja ki so neke redke kombinacije ključnih besed, iskanja ki se pojavijo samo enkrat. Tega je procentualno v masi vseh iskanj ogromno. Je pa res da vseeno samo pisanje vsebine ni dovolj, še vedno je treba dobit kak link in naredit malo reklame. Dokler tvoje strani nihče ne najde, ni veliko verjetnosti, da bo kdo nanjo naravno linkal.

Mogoče v razmislek vseene še to da vseeno pač ni najbolj pametno imeti vseh jajc v eni košari. Taktika je tudi da začneš z parimi nišnimi stranmi in se potem skoncentriraš na tiste, ki bolje uspevajo in iz njih narediš authority site. Seveda, če ni res “kr neka” tema, o kateri nimaš kaj pisat. Pa še to – če prav razumemo bo to tvoja prva stran? Mogoče je za začetek, kot smo že večkrat napisali, boljše začeti z eno malo nišno stranjo brez veliko konkurence. Zato, da vidiš principe optimizacije itd… in tudi rezultate, težko je dolgo nekaj delat brez da bi bil siguren ali deluje.

Q: ……. vprašanje o nastavitvi indeksiranja v WordPressu in strukturi strani.

Kako imamo mi nastavljeno – na prvi strani imamo en dolg članek, ki pokriva vse teme in vse keyworde na katere ciljamo s strano. Pod njim imamo seznam vseh objav s kratkimi unikatnimi povzetki in linki na te objave. In potem seveda še vse objave. Vse to se indeksira. Za ta seznam uporabljamo en plugin, lahko pogledamo kateri če te zanima. Članek damo na prvo stran tako da ga objavimo kot page in izberemo ta page za homepage.

Oziroma bolj podrobno:

– naredimo en page (ne post) in na začetek damo vanj tisti dolg članek za na prvo stran, ta članek je potem VEDNO na prvi strani, se nič ne menja
– instaliran imamo List category posts plugin (http://picandocodigo.net/programacion/wordpress/list-category-posts-wordpress-plugin-english/)
– na koncu tega članka vstavimo kodo za ta plugin in plugin zgenerira seznam vseh objav s povzetki, povzetke jemlje iz excerpt polja pri pisanju postov, tako da samo paziš, da tudi tja nekaj napišeš. Ni pa nujno, lahko imaš tudi seznam postov brez povzetkov samo se zdi s povzetki boljše
– potem pa samo še nastavimo ta page za prvo stran (to ni povezano s temo), v WP greš na setting -> reading -> Front page displays -> in izberem ta page.

To je to – tako imamo na začetku članek, ki da prvi strani vsebino, ker se članek ne spreminja lahko v njem tudi naciljamo vse glavne ključne besede in le te vedno ostanejo na prvi strani. Če imaš na prvi strani zadnje objave ali povzetke zadnjih objav se vsebina prve strani ves čas spreminja in tudi keywordi skačejo gor in dol. Pod tem člankom se pa zgenerirajo povezave do ostalih objav skupaj s povzetki tako da gre link juice iz prve strani tudi naprej notr po strani. Teme ne uporabljamo nobene posebne. Ne maramo pa tem ki so preveč MFA, čeprav bi lahko z njimi imel večji CTR, nekako nočemo, da bi stran izgledala preveč na cheap.

Katere plugine še uporabljamo:
– All in One SEO Pack
– Bloggerhigh Backlinks (niti ne vem če kaj koristi, samo glede na to da je vse avtomatsko…)
– BLOGGERHIGH SEO (ta je v pomoč pri pisanju, več ali manj niti ne gledam…)
– Facebook Like (to je vse kar imam od social, komot imaš kakšnega z več opcijami še za druge social strani)
– Fast Secure Contact Form za kontakt stran
– Whydowork Adsense, za vstavljanje adsensa v članke
– WP Archive-Sitemap Generator, za sitemap in xml
– WP Super Cache
– WP to Twitter (če hočeš avtomatsko vsako objavo dat tudi na twitter, da se pa to tudi drugač narest…)

U bistvu ne maramo preveč pluginov ker samo zakomplicirajo stran :), če imaš več strani potem keep it simple! Če imaš samo eno glavno stran, potem ji lahko pač posvetiš več časa…

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×