Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

March 1, 2011 0

Google Algo Update

By in Google
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Če slučajno kdo še ni slišal ali opazil – par dni nazaj je Google naredil nekaj sprememb v algoritmu, ki servira rezultate iskanj. Najboljše, da povejo kar sami:

In the last day or so we launched a pretty big algorithmic improvement to our ranking—a change that noticeably impacts 11.8% of our queries—and we wanted to let people know what’s going on. This update is designed to reduce rankings for low-quality sites—sites which are low-value add for users, copy content from other websites or sites that are just not very useful. At the same time, it will provide better rankings for high-quality sites—sites with original content and information such as research, in-depth reports, thoughtful analysis and so on.

Zaušnica je namenjena vsebinskim kmetijam oziroma content farmam, praskajočim stranem oziroma scrapper sajtom in podobnim auto blog sistemom. Sami nismo opazili nobene spremembe v obisku na naših straneh, res pa da strani ne spadajo v nobeno od naštetih kategorij. Vendar pa bi se zadeva lahko poznala tudi posredno -> sprememba algoritma je prizadela tudi strani, ki gradijo naše podporne mreže. Ezine, Hubpages, Squidoo…vsem je baje precej padel obisk. Čeprav Hubpages in Ezine zahtevata unikatno vsebino. Izgleda, da ta unikatna vsebina iz Indije nima dovolj dodane vrednosti :). Veliko vprašanje sedaj je pa bolj sledeče – ali se je s spremembo rangiranja teh strani spremenila tudi vrednost povezav, ki iz njih kažejo na nas? Ali se še splača graditi support network na teh straneh? Ali se še splača article marketing? Ali se sedaj sladko smejejo(mo) vsi, ki smo namesto duplicate crap vsebine masovno v article direktorije submitali spinnano crap vsebino 🙂 (če smo čisto pošteni) in da Duplicate content myth ni Busted?

Verjetno se splača, mogoče se bosta vsaj Ezine in Hubpages s svojo unikatno vsebino delno vrnila. Že večkrat so bile te strani občasno bolj ali manj dobro zapisane pri Googlu. Kar se tiče Squidoo-ja, kjer imamo največ vsebin, zaenkrat ni prav nobene spremembe v številu obiskovalcev na teh lensih. So pa res spet samo unikatni. So pa tudi ljudje, ki zadeve stalno resno testirajo. Obstajalo je orodje, s katerim si lahko spremljal težko določene web 2.0 strani in z njim dobil lestvico od 1. navzdol na katerih straneh se najbolj splača objavljati. Žal se ga pri najboljši volji ne spomnimo več. Sami svojega testa ne bomo delali, ker smo preleni 🙂 ampak lahko bi na različnih web 2.0 straneh objavil isto zadevo in testiral katera se bo pojavila najvišje v SERP-u po novem. Poleg tega se splača investirati v en dober spinner in ga ne samo spustiti na avto ampak tudi malo preveriti rezultate. Če združite še sistem spinnanja odstavkov in šele potem samih besed ste pa itak že zmagali.

Po drugi strani, med glasovi obupa tistih, ki jih je zaušnica najbolj zabolela se sliši tudi smeh tistih, katerih spam auto blogi so celo pridobili na uvrstitvah in obisku. Tako da… kar pride od Googla ni vedno čisto zlato in 100% resnica.

Tags: ,

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 Pin It Share 0 0 Flares ×