Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

April 4, 2011 4

Hostgator Spletno Gostovanje

By in Orodja
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Zdaj ko smo v levi sidebar nametali večino orodij, ki jih uporabljamo, bomo o vsakem napisali tudi nekaj besed zakaj prav to orodje in kako ga najboljše izkoristiti. Začne se seveda na začetku pri najbolj osnovni strani – pri spletnem gostovanju. V kolikor boste delali strani v angleščini namenjene ameriškim obiskovalcem potem potrebujete strežnik v ZDA in če potrebujete strežnik v ZDA potem potrebujete Hostgator!

Če delate slovenske strani potem se vam verjetno splača vzeti strežnik oziroma spletno gostovanje nekje pri nas. To je gledano čisto iz stališča hitrosti in dostopnisti za večinski delež obiskovalcev. Zna tudi pomagati pri uvrstitvi v iskalnikih (?). Z ekonomskega stališča je zaradi obsega, konkurence in drugih zadev gostovanje v tujini in predvsem ZDA cenejše in bi se ga splačalo vzeti tam v vsakem primeru. Tudi Ležalnik gostuje z ZDA…sicer na nekem drugem gostovanju, ki smo ga vzeli preden smo našli Hostgator in smo ga obdržali.

Torej – zakaj Hostgator?

Vse pišemo iz lastnih izkušenj, verjetno obstajajo še kakšne druge prednosti in/ali slabosti o katerih nimamo pojma.

Ker je ugoden. Z našima kodama dobite pa še popust – lezalnik25 za 25% popusta na naročilo in lezalnik994 za 9.94$ popusta na naročilo.

Ker gre za ful popularen in velik hosting, kar pomeni, da ne bo kar tako izginil iz danes na jutri, kot se lahko zgodi s kakšnim manjšim spletnim gostovanjem.

Ker gre za kvaliteten hosting, ki ne zavaja. Tisto kar piše več ali manj drži. Torej, če je nekaj neomejeno je res neomejeno in ne samo do takrat, ko ponudniku gostovanja to sede. Torej UNLIMITED Domains UNLIMITED Disk Space UNLIMITED Bandwidth res drži. Je pa neka druga omejitev, ki je sicer ne obešajo na veliki zvon, je pa seveda logična, ker zadeve v neomejeni količini ne ostajajo. No razen človeške neumnosti mogoče :). Omejitve so postavljene na obremenjevanje strežnika. V smislu števila procesov, ki tečejo istočano in števila inodes – index nodes ki jih dovolijo. Za vse, ki tako kot mi nismo vedeli kaj je inode – nekaj kar se kreira vsakič, ko je na strežnik naložen (ali se ustvari) nov file.

Kaj to pomeni? Da zelo enostavna in optimizirana skripta ali pa recimo celo navadna HTML stran prenese ful ful veliko prometa brez da bi Hostgator kaj piskal in težil. Recimo WP blog z instaliranim Super Chache pluginom je prenesel spike 17.000 dnevnih obiskovalcev + obiskovalci na ostalih straneh = tam 22.000 (prbližn) skupaj. In verjetno bi jih še več. Uh…škoda da ni vsak dan tak, je bil kar ok zaslužek tiste dni.

In zadnja stvar, ki je v bistvu najboljša stran Hostgatorja – podpora! Primer – že omenjeni WP Blog je leto poprej dosegel tak spike brez, da bi imel instaliran WP Super Cache in seveda je nastala štala. Drugi hosting, ki ga imamo v takem primeru enostavno izklopi stran in te o tem NITI NE OBVESTI. Keri šalabajzerji. To gostovanje imamo samo še zato ker se nam ne da prenašat strani. Pri Hostgatorju je šla zadeva takole. Najprej email, da stran ful obremenjuje strežnik. Potem je sledil avtomatski telefonski klic iz ZDA v katerem so nas obvestili, da so s stranjo težave. In potem so sami instalirali WP Super Cache na naš blog brez, da bi mi kaj rekli. Zakon!

Tako da, kdor išče gostovanje v tujini vsekakor priporočamo Hostgator.

Tags: , ,

4 Responses to “Hostgator Spletno Gostovanje”

 1. Hostgator je res cool. Sam sem ga preizkusil komaj pred kake pol leta in je res dobro. Sedaj ti kar avtomatsko instalirajo W3 total cache ali nekaj takega, ki je baje še nekoliko boljši kot Super cache, tako da ga imaš gor že od začetka. Dobro za njih in za nas.

 2. Tomaž says:

  A ima kaj veze, če imaš slovensko stran postavljeno na tuje oziroma domače gostovanje? Jaz sem že leta na hitrost.com, ampak za isti denar bi raje imel manj omejeno gostovanje (spletni prostor, domene…).

  Hvala za info.

 3. lezalnik says:

  Nekaj veze je. Kot prvo – stran na domačem strežniku je hitrejša, krajši odzivni čas in včasih so problemi na mednarodnih linijah in je potem stran nedostopna, če gostuje recimo v ZDA. In kot drugo, verjetno je nek vpliv tudi na samo uvrstitev v iskalnikih, čeprav prav velik ta vpliv ne more bit. Tako da…nekaj slabosti je, ampak po moje nobena ni ravno tako velika, da bi avtomatsko rekel, da se to ne izplača. Ležanik kot pravim gostuje v ZDA pa lepo rangira za zaslužek na internetu pa ima .com domeno pa še keyword nima v njej. Tako da vse je relativno 🙂

 4. parfumi says:

  Tudi mi gostujemo na hostgatorju in je res eden izmed boljših hostingov. Prav tako je tudi podpora neverjetna, če se pojavi kakšna napaka (ki so zelo redke – v 3 letih max. 6 krat) je preko live supporta (ki je online 24/7) napaka odpravljena v neverjetnem času.

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×