Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

January 19, 2011 0

Ležalnik Authority Site Za Keyword Ležalnik In LSI

By in Ležalnik, Orodja
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Ha. Ne prodajamo ležalnikov, v bistvu nimamo nič z ležalniki ampak ob vpisu “ležalnik” v Google je prvi rezultat naš Zaslužek na internetu blog. Celo z nekaj site-linki, ki nakazujejo da nas Google smatra celo za neke vrste authority blog na keyword ležalnik…

Ob pogledu na to, smo se spomnili na LSI vidik. O tem še nismo dosti pisali ampak Latent Semantic Indexing (LSI) je:

Latent Semantic Indexing (LSI) is an indexing and retrieval method that uses a mathematical technique called Singular Value Decomposition (SVD) to identify patterns in the relationships between the terms and concepts contained in an unstructured collection of text. LSI is based on the principle that words that are used in the same contexts tend to have similar meanings. A key feature of LSI is its ability to extract the conceptual content of a body of text by establishing associations between those terms that occur in similar contexts.

Torej na kratko, besede, ki se pogosto pojavljajo skupaj v besedilu imajo podobne pomen in pomagajo logaritmom ugotoviti pomen besedila. Tisto besedilo, ki je najbolj pomensko ustrezno iskanemu keywordu se bo pojavilo. Npr.

neko besedilo 10x omeni zaslužek na internetu, ne omeni pa AdSense, Clickbank, affiliate in podobnih besed. Drugo omeni sicer zaslužek na interetu samo 2x ampak omeni zraven še vse ostale besede. Katero je bolj verjetno bolj povezano z keywordom “zaslužek na internetu”? Seveda drugo in to se vedno bolj upošteva pri iskanju in SERP.

Kar je precej kul je pa to, če ti uspe svoj “brand name” vriniti med LSI besede za temo svojega bloga/strani. Torej da algoritmi prepoznajo npr. besedo ležalnik kot besedo sorodno besedam kot so zaslužek na internetu, delo od doma, hitri zaslužek preko interneta, kako zaslužiti, AdSense itd.. in kaj vemo kaj še.

What’s the point oz. šta je avtor ovdje htio da kaže :)?

Nič posebnega… uporabljajte LSI besede v svojih člankih in ne bo vam žal. Najdete jih recimo s pomočjo iskalnika Quintura. Obstajajo tudi plačljiva orodja, ki vam naredijo seznam itd…

Tags: , ,

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 Pin It Share 0 0 Flares ×