Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

January 19, 2012 5

WordPress Linki Na Avtomat

By in Orodja
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Kako do povezav do svoje WordPress strani brez večjega truda? Obstaja kar nekaj pluginov, ki nam lahko pomagajo.

Contextual Partnership

Plugin dela čist na avtomat. Določimo 10 ključnih besed z URL-ji na katere naj te besede linkajo in jih vnesemo v nastavitve. Počakamo, da našo stran odobrijo. In stvar deluje potem na avtomat. Kako? Plugin poskenira naše objave in ko najde v njih primerno besedo preko nje linka na neko drugo stran nekega drugega webmastra. OK, dobili smo kredit. Sedaj ko na neki drugi strani plugin najde naš keyword linka na nas in kredit smo porabili. Nekaj v tem smislu. Ali deluje? Zadevo smo kakšnih 14 dni nazaj instalirali na enem blogu in do sedaj nismo dobili še niti enega linka. Vprašaj? CENA: zastonj

Blog Glue

BlogGlue plugin deluje nekako tako – na strani BlogGlue registrirani uporabniki izbirajo koga bodo “priporočili” v svojih objavah. Priporočili pomeni, da se bo pod objavo v related posts pojavil tudi link na blog, ki ga priporočajo. Ko priporočaš sam te priporočajo drugi. Vse gre avtomatsko, samo partnerje, ki bi jih priporočal izbereš sam, tako da linkaš samo na bloge, ki so dejansko lahko zanimivi za tvoje bralce. Zaradi lenobe in pomanjkanja časa se v mehanizem delovanja nismo pogljabljali ampak statistika kaže, da smo preko BlogGlue plugina dobili kar nekaj obiskovalcev na svoj blog. CENA: osnovni paket je zastonj, če hočeš da te priporoča več ljudi moraš plačat (nekaj v tem smislu)

Article Blaster Plugin

Pred kratkim smo ga kupili preko WSO-ja ker je bil poceni, sicer pa je to plačljiv plugin. Kaj naredi? Vnesemo par podatkov in plugin nas avtomatsko registrira na kakšnih 100-200 article direktorijih. Dobimo par confirm mailov, ki jih moramo poklikat (cca. 10-15). Potem se ob vsakem postu pojavi Blast to directories in ko kliknemo pridemo na novo stran, kjer lahko svojo objavo razpošljemo in vpišemo v te article direktorije. Objavo lahko zamenjamo z spinnano verzijo, plugin pozna spintax. Objavi dodamo resource box z linki. Precej article direktorijev je tudi avtoapprove tako da komot damo kak link tudi v sam text. Potek kliknemo in pustimo odprto stran in plugin bo dodal naš post v vse te direktorije. Ali deluje? Ja, članke doda, servira tudi linke do tistih, ki so takoj odobreni. Kakšen je pa učinek pa težko rečemo zaenkrat. Verjetno kvaliteta teh direktorijv ni ravno nek presežek. CENA: je za plačat, mi smo dali nekih 10-15$ na WSO

Digi Auto Links

Še en plačljiv plugin, ki se igra z pingbacki. Deluje pa nekako takole – za vsak naš post vpišemo ključne besede oz. jih zgenerira plugin kar sam. Potem plugin išče bloge, ki imajo objave na te ključne besede in omogočajo pingbacke in ko jih najde, doda na konec našega posta v hover linke na te objave. Potem čez čas preveri ali je bil naš pingback odobren in če je bil, link pusti, če ne gre iskat drugega. CENA: pozabili, a je bil tudi WSO?

 

Če pozna kdo še kak zanimiv plugin, ki pomaga pri pridobivanju povezav oz. pri razpečevanju naših objav po spletu na plan z njim :)?

Tags: , , ,

5 Responses to “WordPress Linki Na Avtomat”

 1. Merk says:

  Tile plugini preverjeno delajo??

 2. Manic says:

  Mene pa zanima koliko časa to že uporabljate? Malo me skrbi namreč, da bi iz kakšnega svojega kakovostnega bloga / spletke linkal na druge. Sam pa bi nazaj dobival priporočila od nekakovostnih spam blogov. Se to kdaj zgodi, ali gre bolj za kakovostne zadeve?

 3. Anonymous says:

  Kot jaz vem se to pozna … Lep pozdrav

 4. zdravje says:

  Je že kdo to testiral na slovenskih spletni straneh? Kako se obnese?

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×