Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

October 17, 2008 5

SEO Zapiski: Pred Submitanjem Člankov

By in Optimizacija strani
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Še ena beležka za kasneje, da bomo lažje primerjali rezultate.

Ravno smo za eno od strani naročili članek z vsebino na glavni keyword te strani in ga poslali v servis, ki se ukvarja s submitanjem člankov v article direktorije. In da bomo lažje merili rezultate:

17.oktober 08

Pozicija za keyword v Google: 147
Pozicija za keyword v Yahoo: –
Pozicija za keyword v Live: 22

Article direktoriji ali Imeniki člankov

Osnovni namen prvih AD je bil sheranje člankov, torej bili so kraj, kjer si lahko pridobil zastonj vsebino za svojo spletno stran. Ali pa niti ne, mogoče so že od začetka mišljeni tudi kot orodje za pridobivanje linkov. No, anyway…. article direktorij je spletna stran kamor dodaš svoj članek in drugi webmastri ga tam lahko najdejo in uporabijo na svoji strani. Ob oddaji članka v nogo članka zapišemo tudi nekaj o sebi kot piscu članka. Ta nekaj ponavadi vsebuje tudi zoptimizirano povezavo na našo domočo stran in do orodja za pridobivanje linkov nismo več daleč.

Z vidika lastnikov article direktorijev je pogled takšen: “Imam stran na katero obiskovalci non stop filajo svežo vsebino in to zastonj. Google to vsebino indeksira in jo ponudi v rezultatih in jaz dobim obiskovalce, ki klikajo na moje reklame.”

Easy money, a ne? Zato je article direktorijev celo morje in zato imamo dobre in slabe AD. Dobri imajo zaupanje Googla ker uredniki ročno pregledajo vsak dodan članek in razne keyword stuffed bedarije in nekvalitete pomečejo ven oz. jih ne sprejmejo. Drugi samo avtomatsko approvajo vse kar leze in gre.

Dodajanje člankov v Article direktorije

Submitanje v article direktorije je eden od načinov za pridobivanje povezav iz vsebinsko povezanih strani. Članek nampreč napišemo sami (ali ga naročimo) in pri tem pazimo, da je vsebina članka povezana z vsebino strani, za katero hočemo pridobivati povezave. Še več, sam članek je najboljše zoptimizirati kar za isti keyword kot je naša stran.

Kvaliteten članek ima možnost tudi, da bo dejansko dodan na kakšno stran in da dobimo na račun tega še kak dodaten kvaliteten link. Odvisno tudi od teme seveda. Slab članek se zanaša samo na linke iz samih AD.

Potem seveda v footer napišemo nekaj o sebi in svoj keyword linkamo na svojo stran.

Če si iz aritcle direktorijev obetamo tudi kaj obiska (računamo lahko na kak obisk le iz tistih nekaj najboljših direktorijev) potem se splača članek napisati tako, da v njem ne razkrijemo vsega ampak navedemo bralca na to, da na koncu obišče še našo stran in dobi končni odgovor na svoje vprašanje. Če rabimo samo linke, potem se s tem ni treba trudit.

In?

500 article direktorijev, 500 istih člankov, 500 istih linkov – ima to kak smisel? Bomo videli 🙂

Tokratni servis, ki submitanje opravi za nas, nudi zraven še kar nekaj bombončkov in izboljšav, kot je recimo možnost, da namesto ene besede napišeš več besed in se vsakič uporabi ena, pa še kaj.

Bomo poročali, če/ko bo kak rezultat.

Do takrat pa veselo služenje na internetu.

Tags: , ,

5 Responses to “SEO Zapiski: Pred Submitanjem Člankov”

 1. […] smo se pozabavali z razlago kaj sploh so article direktoriji in zakaj bi kdo dodajal svoje članke vanje (pod kdo seveda mislimo internetnega zaslužkarja hehe). Tokrat pa seznam parih article […]

 2. sam tudi pričenjam z raznimi spletnimi nišami in tudi pričenjam z razmišljanjem o teh article direrktorijih.

  Vedno pa me je to zanimalo. Recimo če si želim pridobiti 100 povezav iz teh article direktorijev, moram tako imeti tudi 100 unique člankov ali pač rečemo samo 2,3 jih menjavam ali je dovolj tudi samo 1?

 3. lezalnik says:

  100 unique člankov bo imelo boljši učinek. Podvojene članke zna Google postopoma pometati iz indeksa in linki potem izginejo. Unique članki pa ostanejo.

 4. Ivan says:

  A obstaja kakšen slovenski article direktorij?

 5. lezalnik says:

  Obstaja jih ene par…

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×