Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

October 17, 2008 14

Kako Preverimo Pozicijo Naših Strani V Iskalnikih: Rank Checker

By in Orodja
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Najbolj simple način za preverjanje naše pozicije v recimo Googlu je, da gremo na Google in vnesemo željeni keyword ter se poiščemo. Naah.

– kot prvo se nam ne da štet na katerem mestu smo, če slučajno nismo med prvih 10
– kot drugo in še bolj pomembno – Google prilagaja rezultate naši lokaciji in tudi iskalnim navadam, tako da je težko iz svoje iskanja ven ugotoviti kje res smo

Zato mi za ta namen uporabljamo tale Firefox plugin. Če kdo ve za kaj boljšega, pa naj pove.

Tags:

14 Responses to “Kako Preverimo Pozicijo Naših Strani V Iskalnikih: Rank Checker”

 1. lezalnik says:

  končno je en opazil 🙂

 2. banner says:

  jp 🙂 Hvala, bom mogoče v kratkem malo spremenil banner, da bo mal lepš zgledu, kr tega sm naredu v minuti, da me ne bi kdo prehitel 😀

 3. Valu says:

  Jaz sicer imam tale plugin za FF samo ga ne uporabljam preveč. Google webmasters mi dosti bolj služijo saj lahko opazujem tudi spremembe keywordov s časom. Edini problem je ker prikaže le za keyworde ki jih ljudje iščejo in še to le za 20 najbolj pogostih. Pa vendar ravno to kar ljudje iščejo mi je najbolj pomembno.

 4. bojan says:

  Jaz sem si napisal en program, ki v googlu zgenerira poizvedbe za vse moje ključne besede in pogledam pozicijo za sebe in še za konkurenco 🙂 to mi shrani v bazo, tako da lahko potem primerjam kasneje, kako se spreminja pozicija. Sčasoma pa moram še program malo dodelati, da bodo še kakšni grafi in podobno.
  Sem pa videl, da če sem poizvedb preveč dal naenkrat, da je google začel težiti, tako da dam 2 poizvedbe samo na sekundo, da je srečen 🙂

 5. himi says:

  Zdravo.
  Spet grem malo off-topic.

  In sicer me zanima, če je kje kako “orodje” (pa ne kramp ali lopata 🙂 ) s katerim ugotoviš ali je blog do-follow ali no follow. S tem mislim, če se splača komentirat v smislu back linkanja?

  Ste o tem mogoče že kaj pisali, pa sem slučajno zgrešil?

 6. bojan says:

  @himi:

  ne vem sicer, a se lahko še kje zadaj skriva kakšna globalna nofollow opcija. A mislim, da bi že moralo zadostovati, če pogledaš “View source” strani in pogledaš kakšnega od obstoječih komentarjev in pogledaš ali je zraven pri linku napisano no follow ali ni nič, kar bi naj pomenilo, da je normalni link.

 7. lezalnik says:

  @himi: SEO extension za Firefox ti lahko, ko ga vključiš, vse no-follow linke pobarva rdeče, tako da ni treba gledat source kode. Pa še par drugih stvari zmore. Moram pogledat točno kako se temu pluginu reče.

  later…

  Tole http://tools.seobook.com/firefox/seo-for-firefox.html

 8. valu says:

  Odličen extension. Med najbolj koristnimi FF dodatki, ki jih uporabljam. Nemudoma najdeš nofollow bloge. Še bolje pa je da na tujih straneh vidiš logiko nofollow in kako so zgrajene, ter se kaj pametnega naučiš. Nekatere imajo prav zanimivo razporeditev no in do-follow linkov, menujev in vsega na strani.

  Tudi sam priporočam Seo for Firefox

 9. himi says:

  Hvala lepa, tole je pa zelo uporabno!

 10. Jasmin says:

  Za serp sam uporabljam serp2email.com in popolnoma služi svojemu namenu. Nisem pa vedel za ta FF dodatek in je res škoda da ponuja samo tako malo iskalnikov (samo google mutacije).

 11. igre says:

  Sem opazil, da mi na različnih računalnikih pokaže različno pozicijo strani. Na enem je stran na iskalni termin na 2. mestu na drugem računalniku pa na 4. strani…kako potem preveriš realno pozicijo strani na iskani termin?

 12. lezalnik says:

  Različno pozicijo na različnik compih ti pokaže ta firefox plugin?

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×