Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

October 10, 2007 4

Novo: Google + Youtube + Adsense = $

By in Google, Zaslužek
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Kmalu bo baje Google ponudil novo možnost oglaševanja in sicer video oglaševanje preko YouTube clipov. Kako naj bi zadeva izgledala? Pred začetkom Youtube filma, ki bi si ga rad ogledal, si boš moral ogledati še kratki reklamni spot. Denar, ki ga bo oglaševalec nameni za prikaz spota si bodo (bomo 🙂 ) razdelili Google, avtor posnetka na YouTube pred katerim se bo vrtel spot ter založnik, torej stran na katero je YouTube video vstavljen in preko katere si bodo obiskovalci ogledali video.

Sicer reklama ne bo avtomatska pred vsemi videi na YouTube pač pa samo pred nekaterimi izbranimi. Selekcija se bo verjetno delala glede na avtorje posnetkov, tako da crap videi ne pridejo v poštev. Zanimivo.

Pomeni to, da bodo popularni videi naenkrat še popularnejši, ker jih bodo vsi tlačili v svoje strani? 🙂

4 Responses to “Novo: Google + Youtube + Adsense = $”

 1. Davorin says:

  Dobra novica, … tako za blogerje, najbrž še boljša za avtorje prispevkov in najboljša za Gugl sam … največ $$$ ostane jasno njim 😉

 2. admin says:

  Edino dvomim, da bo to na voljo tudi v Sloveniji…

 3. Flikar says:

  Men se zdi, da bodo reklame pred vsakim filmom postale kar motece…vsaj meni se veckrat zgodi, da ko že sem na youtubu pregledam 10 in več filmov, če bo to pomenilo 10 ali več reklam…bom su hitr na kak metacafe gledat filme 🙂

 4. lezalnik says:

  Verjetno bodo morali razviti nek sistem, ki ne bo hkrati zajedal v sam YouTube.

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×