Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

November 15, 2007 1

Google Telefon

By in Google
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

O Google telefonu ozrimoa gPhone-u se šušlja že zelo dolgo. Nazadnje je prišušljalo, da glavna finta gPhona ne bo sam telefon (ki ga verjetno na koncu sploh ne bo…) ampak Googlova Open Handset Alliance in na Linuxu stoječ operacijski sistem za mobilnike po imenu Android. Za kaj gre na kratko? Android bo odprt za vse razvijalce in pisce programov za telefone. Ti jih bodo lahko prodajal ali delil zastonj brez, da bi se moral ubijati in prilagajati in dajati odstotke vsem mogočim posrednikom (proizvajalcem telefonov, operaterjem, piscem operacijskega sistema za telefone itd…).

Seveda morajo zadevo podpreti tudi operaterji. Mogoče, če bo stvar dovolj kul, bodo ljudje menjali operaterja, tako kot so ga za iPhone in operaterji se bodo morali prilagoditi. Bomo videli kaj se bo izšušljalo.

Tags: , ,

One Response to “Google Telefon”

  1. Jan says:

    Po moje bo Android bil še večja revolucija kot sam iPhone. Prepričan sem, da bo podpiral multi-tuch interface, video, glasbo, … Možnosti Androida so omejene le z domišljijo samih razvijalcev mobilnih aplikacij.

    Upam, da se bodo tudi dale menjati “themes” tako kot pri iPhonu in iPod touchu, potem bomo pa še prišli dizajnerji na svoj račun 🙂

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×