Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

November 13, 2007 7

AdSense Novosti

By in AdSense
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

O prvi stvari smo že pisali, sedaj naj bi se že v več ali manj vseh AdSense accountih dalo spreminjati oblike oglasov brez, da gremo še enkrat čez postopek generiranja in vstavljanja kode.

manage-ads.JPG

Vse stare oglase moramo zgenerirati na novo (ali pa jih prenesti preko import your old Adsese code…) in novo kodo spet nalepiti v stran, potem pa se nam ti oglasi pojavijo v meniju pod AdSense setup – Manage Ads in se tam lahko igramo z njimi, če nam to zapaše.

Se nam zdi, da bi bila stvar lahko koristna, če recimo naredimo redizajn strani ali pa še boljše – da testiramo učinkovitost raznih barvnih kombinacij oglasov. En teden furamo roza linke v oglasih, drugi teden zelene in primerjamo kdaj smo dobili več klikov. Kul.

Naslednja novost je mogoče bolj zanimiva oglaševalcem..pa vseeno, pod AdSense oglasi lahko pogosto vidimo tudi Advertise on this site link (ki smo ga mi sicer vrgli stran, ker dodatno opozarja – JAZ SEM OGLAS, NE ME GLEDAT). Link omogoča oglaševalcem, da oglašujejo ravno na naši super sladki strani. Od sedaj naprej lahko oglaševalci ne samo izberejo stran na kateri bi še posebej radi oglaševali, ampak tudi mesto oglasa na naši strani. Recimo se vsi začnejo grebsti za tisti veliki AdSense kvadrat na sredi naše strani in zna se zgoditi, da gre cena za klik gor.

In zadnja pssssssst novost – baje se bo AdSense zaslužek v Sloveniji dalo dvigniti “kmalu” tudi preko Western union.

Tags: ,

7 Responses to “AdSense Novosti”

 1. Reyas says:

  Ali lahko poves vec o Western union – kdaj oz. kje si slisal ?:)

 2. lezalnik says:

  Dobili smo povabilo na testiranje.

 3. Reyas says:

  Nice!

  To je super novica. Sam izjemno sovrazim ceke.

  LP

 4. Tadej says:

  Malo off-topic sicer, ampak a veš kaj pa mene zanima: ali se da Google čeke vnovčiti tudi na banki SKB (ali mogoče celo na pošti) in ne samo na podružnicah NLB banke??!

  Tadej

 5. lezalnik says:

  Da se jih vnovčiti na vsaki banki, samo pogoji so malo različni. Baje se najbolj splača na NKBM. Za pošto pa ne vem…

 6. mitjamavsar says:

  A ti ta novi interface že imaš? Jest nč ne vidim.

  A je treba kje vklopit?

  In odgovor Tadeju: Na pošti se ne da.

 7. lezalnik says:

  Imam. Vse izgleda isto, samo tako kot je na sliki se ti pojavi še Manage Ads izbira v meniju.

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 Pin It Share 0 0 Flares ×