Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

April 2, 2011 2

Zastonj Scraper

By in Orodja
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Scrapebox niti ni tako drag, sploh ker gre za one-time payment in ker ga vsi zelo hvalijo, zakaj ga še nismo kupili obstaja en popolnoma drug razlog 🙂 – že tako imamo preveč dela in načrtov z našimi stranmi in z drugimi zadevami, da ne najdemo motivacije za naučiti se uporabljati še ene nov program, ki bo dejansko nakopal še več dela. Ha! Ampak odkar uporabljamo Sick Submitter smo vseeno začeli uporabljati zasilne rešitve za scrapanje url-jev strani in ker je predkratkim kar sam Sick predstvavil svoj scraper in je ta zaenkrat še Beta in zastonj in ker radi delimo zastonj stvari je nastal tale post v katerem bomo delili dve ideji kako se zastonj delno nadomesti scrapebox.

1. Outwit Hub je zastonj/plačljiv plugin za Firefox. Zastonj je ligh verzija, ki pa je čisto dovolj za naše potrebe. Na hitro kako se ga uporablja? V google search nastaviš, da ti pokaže 100 zadetkov na stran. V search vneseš footprint platforme, ki jo iščeš. Recimo če iščeš phpLD direktorije potem nekaj v smislu [“powered by phpld” + submit.php] recimo…ali pa še kaj drugega. Ko dobimo rezultate kliknemo outwit hub in izvozimo url-je.

2. Druga zadeva je pa že omenjeni Sick Scraper, ki ga najdete tukaj. Ker smo ga ravno posneli ni tu nobenih navodil za uporabo, mogoče napišemo kak komentar v komentarje.

Later…

2 Responses to “Zastonj Scraper”

  1. koren says:

    Prosim za podrobnješi opis Sick Scraperja 🙂

  2. lezalnik says:

    ok, ko bo čas 🙂

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×