Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

September 30, 2008 5

Zaslužek z Google AdSense in Google SERP

By in AdSense, Google
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Zadnji mesec opažamo spremembe tako pri AdSensu, kot pri uvrstitvi v iskalnikih. Ker, priznamo, malo zanemarjamo naše spletne strani vključno z Ležalnikom (khm..) nismo v zadnjih dveh mesecih na nobeni angleški strani objavili nič novega. Prav tako nismo pridobili skoraj nobenenga novega linka oz. na večini strani nismo pridobili nobenega novega linka. Jebat ga počitnice, poletna utrujenost, več bajka, manj računalnika, pomanjkanje motivacije, pomanjkanje časa, drugi projekti v življenju… Kljub temu opažamo, da naenkrat dobimo skoraj na vseh straneh več obiskovalcev.  Ker nismo nič spreminjali, bi temu lahko rekli skoraj kontrolirani poizkus. Torej, je Google malo bolj korenito spreminjal svoj iskalni algoritem? Na parih mestih smo zasledili govorice da ja, vendar kot ponavadi, gre bolj za meglo. Ima kdo kakšno informacijo?

Druga stvar, ki se popravlja, pa so tudi plačila na klik pri AdSensu. Tako, da bo izgleda september najboljši AdSense mesec do sedaj. Ravnokar pa smo fasali tudi najbolj masten klik v naši karieri služenja na internetu – 3.38$.

Tags: , ,

5 Responses to “Zaslužek z Google AdSense in Google SERP”

 1. bojan says:

  Glede vrednosti klikov pa je pri meni ravno nasprotno, da so vedno manjše vrednosti. Velikokrat tudi po 4 kliki skupaj samo 0.15$ ali tudi še manj. 🙁 Moj rekord je še vedno okrog 1.9$ za en klik.

 2. himi says:

  Zanimivo. Tudi pri meni so kliki zelo svoh. Danes celo 5klikov in samo 0,18$!!!Lol…
  Nekaj dni nazaj sem bil čisto zgrožen- v pozitivnem smislu saj sem s 15imi kliki dobil celih 6$ kar je tudi dnevni rekord.
  V poveprečju dobim 1$ na dan, obiskovalcev je 400 unikatnih.

  Največji zaslužek za klik pa je bil že kar neki časa nazaj in sicer sem dobil, pazi to, celih 3,25$! 🙂

  Počasi začenjam dvomit, da lahko s preprostim webpageom zaslužiš 1000$ mesečno (to pravi jim karter)…

 3. lezalnik says:

  Po moje Jim malo pretirava oz. ni to taka stvar, ki bi jo vsak lahko naredil iz prve 🙂 ti modeli imajo svoj sistem pridobivanja linkov, ki ga (no to je imho) ne delijo z nikomer. Napišejo samo, da moraš pač nabirat povezave in ti se jebeš, on ima pa to že vse vtečeno. Seveda, če ti uspe za dobro nišo prilest na prvo mesto v Google ni 1.000$ noben problem, tudi če je stran drugače čisto enostavna.

 4. lezalnik says:

  PS: seveda je to, da ne delijo svojega sistema z drugimi čisto logično 🙂 mi ga tudi nebi, če bi bil kaj posebnega 🙂

 5. BT5 says:

  Sam opažam, da vrednost klikov iz dneva v dan pada, če sem imel še dober mesec nazaj povprečen zaslužek dobrih 70$ na dan, je ta mesec vse skupaj padlo pod 60$ (s tem da obisk raste). Sicer pa je bil moj najboljši klik do današnjega dne in verjamem da se ne bo ponovil 7.15$

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×