Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

November 21, 2007 2

Zaslužek Na Internetu

By in Zaslužek
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Zdi se nam, da zadnje čase malo preveč nakladamo in malo premalo pišemo o tem kako zaslužiti na internetu. Mogoče zato, ker depresivno opazujemo kako naša zlatojajconosna kura še vedno čepi nekje na dnu rezultatov v Googlu. Huh. Ampak vseeno, postopomo se bomo lotili serije člankov o tem kako pravzaprav služiti na internetu.

Blazno milo rečeno, načinov služenja denarja na internetu je več. Malo manj milo rečeno, načinov služenja denarja na internetu je toliko, kot je različnih mnenj v Sloveniji. Veliko (kot pravijo, mnenja so kot riti, vsak ima eno). Se pa po naših skromnih izkušnjah (aja, da ne bomo vedno ponavljali, tele klobase so pač naše multiple personality mnenja, morda se motimo, verjetno ne vemo vsega, mogoče ne vemo nič…samo da razčistimo in da ne bomo tega vedno ponavljali 😀 )  služenje denarja na internetu začne in konča pri eni stvari – OBISKOVALCIH (OK, lahko prodajamo tudi linke, kjer obiskovalci niso pomembni, ali pa klikamo na reklame in podobno, ampak ne bomo zdaj drobnjakarski).

Obiskovalci 

Obiskovalci, traffic, unique visitors, page views… ljudje, ki pridejo na našo stran. Ti so vrednost in potencial naše strani ali našega “zaslužek na internetu” projekta. Obiskovalci so tisti, na katere cilja vsa internet oglaševalska industrija in jim ponuja vse od šivanke do smrdljivega sira in obiskovalci so tisti, na račun katerih lahko zaslužimo.

Brez obiskovalcev imamo lahko še tako hud načrt za služenje na internetu, lahko prodajamo tudi zdravilo za raka, ampak če ga ne bo nikoli nihče videl, kaj nam koristi (OK, lahko prodajamo tudi linke, kjer obiskovalci niso pomembni, ampak ne bomo zdaj drobnjakarski 😀 ).

Torej najprej potrebujemo obiskovalce, potem potrebujemo način, kako bomo ta obisk vnovčili. Zadevi gresta delno z roko v roki in sicer zato, ker obiskovalec ni enak obiskovalcu. Razlikujejo se po tem, zakaj so prišli na našo stran, kaj je njihova motivacija, kje jih čevelj žuli, kdo jim je stopil na žulj…

Določeni obiskovalci, recimo tisti, ki imajo odveč 100.000 € in iščejo naložbene možnosti so nekoliko bolj vredni, kot tisti, ki iščejo zastonj slike od Nine Osenar. Na žalost je prvih precej manj kot drugih. Torej, nekatere obiskovalce je lažje vnovčiti kot druge. Zato mora biti razmišljanje in iskanje ideje s katero bomo obiskovalce zvabili k sebi povezano z zavedanjem kakšne obiskovalce bomo na to idejo dobili. Seveda, če je obiskovalcev, ki iščejo slike Nine Osenar par sto milijonov se nimamo kaj sekirat. Na MySpace recimo ljudje ne iščejo ravno naložbenih možnosti, pa se lastniki vseeno ne pritožujejo.

V mislih imejmo tudi to, da je precej lažje zamenjati način vnovčevanja prometa kot pa promet sam.

se nadaljuje… 

Tags:

2 Responses to “Zaslužek Na Internetu”

  1. lezalnik says:

    Seveda, seveda… 🙂

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×