Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

December 24, 2007 5

Zaslužek Na Internetu: Izdelava Strani I. – 19 Pages

By in Orodja, Zaslužek
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Tale serija člankov se vleče že celo večnosti pa še nismo prišli niti do tega, kako se naredi stran. Hm, v bistvu če beremo tole potem smo ravnokar prišli do tega, kako naredimo stran.

Začeli bomo s čim bolj simple (spet?!) zadevo 🙂 . Da se ne bomo kasneje tolkli po glavi je mogoče sedaj primeren trenutek, da se vprašamo kakšno stran bi sploh radi naredili? Nek blazen portal s forumom, galerijo, možnostjo prijave, chatom, masažo, portal za potovanja na druge svetove… ali enostavno stran z nekaj vsebine? Ker, če začnemo delat blazen portal z orodjem za enostavno stran smo se dolgoročno precej zajebal, saj bomo moral menjat skripto, ki nam fura stran. Kar pa ni ravno prijetno.

Tako da za začetek predpostavljamo, da bomo naredili eno čist simple stran s kakšnimi 19 stranmi vsebine in da nimamo dovolj pojma, da bi tako stran naredili kar v Notepadu (Notepadu+, Notepadu2… itd 🙂 ).

Hmm..zakaj ravno 19 strani? Baje, da je to meja za “mini site”, vsaj tako pravijo pisci tele skripte, ki se zato prikladno imenuje 19 pages.

19 Pages

Zakaj je 19 Pages to res najbolj simple zadeva za postavit stran? Zato, ker zanjo rabimo samo malo prostora na strežniku in to je to. Nači članki in vsebina se shranjuje kar v datoteko, tako da me potrebujemi niti SQL baze, samo strežnik s php-jem.

Skripto vržemo na stran se logiramo z admin/admin in začnemo pisat. Če to ni simple 🙂

V njej imamo tudi že nekaj pripravljenih templatov, ki jih ni problem tudi malo prilagoditi, vsaj spremeniti header sliko in kakšno barvo ali pa tudi narediti svojega. 19 strani nam dela tudi SEO prijazne URL-je, ostala on-site SEO optimizacija pa je odvisna od našega templata in nas samih (tako kot vedno).

Ker je stvar tako enostavna nimamo več kaj za napisat.

(se nadaljuje)

Tags:

5 Responses to “Zaslužek Na Internetu: Izdelava Strani I. – 19 Pages”

 1. Igre says:

  Hehe, jaz vendar pa bo še vseeno potrebno poskrbeti za off-site optimizacijo … oziroma, mogoče pa ne … kak sistem, pa rukneš v direktorije :).

 2. stari says:

  Hm. Tenjks Ležalnik! 🙂
  ravno nekaj takega sem iskal za landing pejdže. Drupal, WordPress in podobne so overkill za simple stvari…

 3. […] smo pogledali najbolj simple (nam znano) varianto za postavitev strani, tokrat pa gremo naprej na še vedno blazno enostavno, a eno stopnjo bolj napredno skripto za […]

 4. […] ko smo si pogledali eno zelo zelo enstavno skripto za izdelavo strani po imenu 19Pages in eno zelo enostavno a bolj zmogljivo sNews je čas za recimo še korak naprej, tako da tokrat se […]

 5. […] 19 Pages smo že pisali. Gre za super luštno in enostavno skripto za postavljanje manjših strani. Kaj je […]

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×