Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

March 7, 2008 6

Z Zapravljanjem Denarja Do Zaslužka Na Internetu

By in Gradnja strani, Zaslužek
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Ker nam hittail od zadnjič ni predlagal nobene pametne besede (razen huje pps (wtf?) in uporabne novosti (hm, mogoče pa tole kje ponucamo…)) je naslov tak kot je :). Torej, v mislih smo naredili eno kratko analizo koliko dejansko denarja za tole služenje na internetu tudi zapravimo.

Na to nas je spodbudila vsakomesečna bilanca Starega, ki upošteva tako pluse kot minuse in pa razmislek, da bi z več vlaganja naš plus hitreje naraščal. Mesečno več ali manj zapravimo nekje med 9,95$ in 100$. 9,95$ pride gostovanje, ostalo pa ponavadi zajema kakšno submitanje v direktorije in kakšno submitanje social bookmarks. Vsake toliko nabavimo tudi kak članek in kakšno povezavo in to je to, povprečju verjetno manj kot 50$/mesec.

Minusov do sedaj nismo pisali, ker dejansko niso čist neposredno povezani s plusi, tako kot so pri aff marketingu, kjer furaš promet na stran z PPC. Tudi, če nismo en mesec vložili nič je plus vseeno nastal. In tako smo prilezli na nekih 700$ na mesec. Kar je recimo kul, ni pa nič pretresljivega. Zato smo se odločili, da bomo vsaj nekaj časa vrgli v naše stani nekaj več denarja, po možnosti kar večino našega mesečnega zaslužka.

“U got to spend money to make money..” ali nekaj v tem stilu.

Zaenkrat je glavni plan kupovanje kvalitetnih člankov, saj se nam zdi kvalitetna vsebina najboljša (in dolgoročna) naložba. Mogoče učinek ne bo viden takoj, ampak to jemljemo kot tek na dolge proge :). Razlog je tudi ta, da najdemo več motivacije za razmišljanje kaj bi počeli, kot pa potem za samo realizacijo teh idej. Tako strani sedijo neizkoriščene in samotne in čakajo na trenutek našega časa in motivacije, namesto da bi se starale skupaj s kvalitetno vsebino, nabrale kak link, prinesle kak $.

Tako, danes smo spušili prvi 130$ za 13 člankov… okoli 10$ na članek s 500 besedami se nam zdi tista cena okoli katere se vrtijo taki osnovni, ne preveč zahtevni (ki jih lahko napiše vsak, ki si vzame čas in nalo raziskuje), a kvalitetni članki. Da se jih dobiti seveda tudi za 4-5$ a je tam preveč crepa s katerim se nam ne da ukvarjati, niti nimamo interesa polniti interneta z nekvalitetno vsebino.

Zanima nas pa tudi, kako ostali kombinirate svoj čas/denar – vlagate več svojega dela ali najamete indijce 🙂 ?

Tags:

6 Responses to “Z Zapravljanjem Denarja Do Zaslužka Na Internetu”

 1. Igre says:

  Hmm, jaz za zdaj še pišem sam, pa kolegi pa to … v prihodnosti verjetno kakega študenta 🙂 .

 2. Miha says:

  Zadnje čase samo domene na veliko kupujem… 🙂

 3. Igre says:

  Mnjah jaz že mam domen vnaprej zakupjene samo kaj ko nimam časa da bi vse uredil, sicer se zadnje dneve malo izboljšuje, pa vendar.

  Drugače pa se jih na DP najde dosti, pa na IM je iMojster pa še nekdo pošiljal kotakt od nekoga, poceni in kvalitetno, kako je sedaj s tem pa nevem, zdaj se raje ukvarjam s rss in sinonimi 😀 .

 4. Ajak says:

  Odličen članek. Povej samo še prosim kako je sploh možno “prilezti” do 700 $ na mesec? Si to govoril iz lastnih izkušenj ali samo tako?

 5. Andrej says:

  Jaz pišem PPC oglase in članke sam. In moram priznat, da zaenkrat precej uspešno 🙂
  V dobrih treh mesecih sem prišel na par sto evrov mesečnega dobička. Čeprav se mi še vedno zdi, da sem začetnik…

  Mislim, da sem imel največjo srečo s tem, da sem naletel na tole stran.

 6. lezalnik says:

  @igre: tistega pisatelja iz IM sem preizkusil in je res zelo kul za 5$…no sicer je zdaj malo dvignil ceno, sem pa ugotovil sledeče – da se ful splača naročiti več člankov o isti temi od različnih piscev 🙂

  @ajak: 700$/mesec je iz lastnih izkušenj, poglej link v članku.

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×