Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

June 27, 2009 11

Unique Article Wizard

By in Optimizacija strani, Orodja
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Nazadnje (pa nekr je kaj slabši, v bistvu je dost zakon) pa še Unique Article Wizard. Article marketing je uveljavljena metoda ali trženja kakšnih affiliate produktov ali pridobivanja linkov. In Unique Article Wizard nam pomaga iztisniti čim več iz tega. Kako?O article marketingu smo že pisali če se prav spomnimo. Gre za to – napišemo članek, dodamo ga v direktorije člankov in v zameno za to da jim damo vsebino lahko izpod članka pošljemo na svoje strani kakšen link. Ker lahko vsebino napišemo sami napišemo tako, da je vsebinko povezana z našimi stranmi in dobili smo kar Ok link, sploh ker imajo ta dobri direktoriji tudi kar sami po sebi nekaj teže in članki v njih kar dobro rangirajo.
Kot vedno je pa tu problem – unikatna vsebina. Teh direktorijev je milijon in če hočeš izkoristiti vse potem bi potreboval milijon unikatnih člankov – kdo jih bo napisal :)? Saj ni noben nor. Zato večinoma folk odda povsod isti članek in zato ti linki ne koristijo tako močno.

Uniqu article wizard pa kotže ime izdaja naredi vaš/naš članek unikaten v vsakem od teh recimo 1000 direktorijev. Kako? Ko se včlaniš prisežeš, da tega ne boš izdal in tega ne mislimo prelomit, lahko pa povemo da ni nič hm čarovniškega  zadaj ampak je dokaj logičen in preporost sistem. Aja, pa ni article spinning – kar bi pomenila, da računalnik nekaj razmeče in prevrti besede v članku tako da je ta unikaten, a ko ga bereš izgleda da so ga pisale opice – je kr neki. No, ni to.

Plus:

– avtomatsko submita tvoj članek v veliko (okoli 1000$) direktorijev

– vsak članek je unikaten, lahko dobiš tudi kolikor hočeš takih unikatnih člankov za svoje potrebe (blog, squidoo recimo…)

– mesečno lahko oddaš neomejeno člankov

– lahko naštimaš timer submitanja, tako da ne grejo ven vsi naenkrat ampak postopoma,

– rezultati so vidni (sicer slabš kot linkvana, precej)

Minus:

– stane 67$ na mesec, kar niti ni tolk velik glede na to  da je število člankov na mesec neomejeno, se pa splača potem potrudit in to res čim več uporabljat,

– oddajanje članka zahteva nekaj dela, recimo pol ure. Se pa da to outsorsat.

Zadeva je čist legitimna in super dopolnitev k ostalim načinom pridobivanja linkov. Sicer nima tako super učinka kot Linkvana ampak je pa precej manj risky oz. sploh ni, samo pridni moramo bit (to nas še čaka hehe) in stvar se obrestuje. Še link – Unique Article Wizard.

Tags: ,

11 Responses to “Unique Article Wizard”

 1. lezalnik says:

  Pa sorry za crappy spelling v teh zadnjih člankih, tipkamo na netbook in so tipke skupaj :).

 2. Na forumu sem zasledil tudi tega.

  http://www.spindistribute.com/

  Nisem ga še preizkusil, bi pa lahko bil zanimiv. Recimo, da je to eden tistih, ki so poceni.

 3. lezalnik says:

  Izgleda OK, sam na hitro cene ne najdem?

 4. zastopnik says:

  Res me zanima kako ustvarjajo tele unique članke pol :). Ampak bom raj najprej mal posrfu, najbrž niso vsi tok pošteni kot vi in je skrivnost že zunej. Drgač pa zanimiva ideja.

 5. himi says:

  Če kaj izveš zastopnik, nam sporoči… 🙂

 6. vedeževanje says:

  Hm, tudi tole mi malo smrdi. Tako kot tista prejšnja zadeva o kateri si pisal. Gotovo deluje do ene mere, lahko se pa res zgodi da te google pošteno nategne ko bo ugotovil, ali pa kaj podobnega. Jaz sem še zmeraj za to da se dela ročno…

 7. lezalnik says:

  @zastopnik, ma nič posebnega ni, sistem je znan, samo da je tu malo prirejen, več pa res ne morem povedat.

  @vedeževanje: pri linkvani se verjetno res lahko nategneš. Sicer po mojem vedenju in izkušnjah google več kot da deindeksira vse te bloge in ti tako vzame vse te linke težko naredi. Ker za povezavi iz drugih strani na svojo načeloma ne moreš bit kaznovan, ker bi te lahko kdo tako tuzi zanalašč zajeb…

  Drugače je pa kakršnokoli pridobivanje linkov vsaj grey hat zadeva. Ker Google je proti kakršnemkoli načinu pridobivanja linkov – ročnem, nožnem, avotmatskem, direktoriji, izmenjave, članki, blogi, komentarji, kupovanje, fehtanje…vse to je najmanj grey hat.

  In article marketing je gotovo med najbolj “belimi” metodami v sivem klobuku :).

 8. […] « Unique Article Wizard 09 07 2009 […]

 9. Christian says:

  Odličen vodič sem si moral shranit, ker ga je težko naenkrat predelat.

  Zanima me kot druge tale article spinning, a je kakšna učinkovita cenejša varianta kot UAW? Ker da dajem mesečno rento + oustorcanje za submitanje člankov bo kar naneslo.

 10. lezalnik says:

  @Christian: UAW vključuje tako spinning in submitanje, ne rabiš nič več drugega. No razen nekoga, da ti piše članke za prirejene za UAW, če jih pač ne pišeš sam.
  Drugače za samo spinnanje obstajajo tudi zastonj orodja, kakšen je potem rezultat – spinnani članek ne vem. Pri uaw je princip malo drugačen in vsak članek je potem res tak kot izpodod tipk človeka. Saj ni nič posebnega ta sistem, samo prosijo da ne poveš, marketinška fora :).

  Kak drug service še obstaja nisem čisto na tekočem, takrat ko sem izbiral sem pa največ pozitivnega videl o UAW.

 11. greg says:

  UAW je sicer dober servis ampak ni poceni. Danes lahko podobne softe dobiš ”drugače”, seveda če niso gnani na njihovem serverju in zahtevajo licence key??? Samo ”skrivnostno” rewritanje kot ga uporablja UAW najbrž že vsi uporabljate. Ker se lastnik sajta ni odločil obelodaniti UAW-jeve skrivnosti rewritanja je tudi jaz iz spoštovanja do lastnika ne bom. Glede submitanja jaz osebno uporabljam SEnuke ( zame je to doktor submitanja) in pa Kosanovičev automatic article submiter (avtorja poznam je naše ex juge gore list, sicer fejst oseba in še bulš programer). Oba softa uporabljata enak syntax spinning sistem. Tu so pa še odlični power article rewriter, magic article rewriter in pa manj znani The content pirate. Z njimi narediš vsaj 65 % unikaten članek v 2 sekundah, seveda moraš najprej zgraditi synonim dato (prepisati vsaj 10 člankov by hand).
  Sorry za daljši post in happy submitting to all!

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×