Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

October 30, 2007 0

Social Bookmarks In SERP’s

By in Optimizacija strani
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Še ena “blazno zanimiva” stvar, ki jo lahko počnemo s social bookmarks stranmi, je zloraba teh strani za izboljšanje naše pozicije v rezultatih na iskalnikih. Stvar je spet preprosto simple enostavna, a kar učinkovita. Kako bo stvar učinkovita je odvisno predvsem od tega, za katero besedo se trudimo prilesti višje v rezultatih. Če je ta beseda slučajno sex, loans ali Nina Osenar potem lahko kar pozabimo. Za takšne in podobne besede obstaja za par nogometnih igrišč ljudi, ki se trudijo svojo stran spraviti višje v iskalnikih in naš mali social bookmarks eksperiment ne bo ravno dosti pomagal (malo pa bo). Če pa se rinemo na vrh za kaj takega 😀 ali pa recimo takega, potem je to to. The magic silver bullet…

Tista dva primera sta pravzaprav malo preveč ektremna, saj zanju razen tegale ubogega ušivega bloga ni nobene konkurence in bomo itak na prvi strani samo, da nas Google indeksira.

V glavnem, preklikamo se na eno od polavtomatskih social bookmarks orodij (Social Poster, Social Marker, OnlyWire) in preprosto izvedemo naslednje:

social-poster.jpg

Svojo ključno besedo (ki naj bo po možnosti malo bolj pametna kot naša), za katero se rinemo po rezultatih navzgor, vnesemo v naslov in v tags polje in -> start posting. Seveda še vedno veljajo vsa opozorila, ki smo jih našteli v prejšnjem članku, kako pametno uporabljati Social Bookmarks strani – No 100% shamless self promocije, spamanja in oddajanja nekvalitetnega materiala. Spet je najboljše, da social bookmarks strani dejansko uporabljamo za to, za kar so namenjene.

Kaj sploh submitamo? Najboljše objavo, ki je v resnici povezana z željeno ključno besedo (najboljše, da izključno s to besedo in z ničemer drugim), objavo ki ima tudi sama v naslovu in v tekstu to ključno besedo skratka stran, ki je spimpana za Je služiti na internetu….blablabla ali pač kaj bolj pametnega. O sprejemljivi konkurenci in nekem fletnem orodju pa naslednjič.

Tags: , , ,

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 Pin It Share 0 0 Flares ×