Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

August 5, 2009 4

Q&A: Kakšen je normalen obisk na 1 mesec stari strani?

By in Optimizacija strani, Vprašanja
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Q: “Že kar nekaj časa spremljam tale vaš/tvoj blog in moram rečt, da je na njem kar precej zanimivih in koristnih zadev. Zdaj pa bi imel eno prošnjo – ker vidim da zadeve obvladaš in o internetnem služenju veš kar precej stvari, bi te prosil za eno mnenje. Pred kakim mesecem sem kupil spletno stran – že narejeno, skupaj z domeno. Stran je zasnovana kot neka spletna trgovina za določeno nišo, vse povezave pa vodijo na do amazonovih produktov. Na strani imam še nekaj povezav do clickbank produktov, adsens oglase in to je to.

Ok kakorkoli … da ne bom dolgovezil … malo me bega, ker imam na dan povprečno samo okoli 15-20 obiskovalcev, pa še to noben ne klika na oglase, kaj šele da bi kaj kupil kdo. Je to normalno za 1 mesec staro stran ali ne?

Aja – kar se tiče SEO na strani je bil že narejen ko sem jo kupil, jaz sem stran samo še vpisal v 100 top direktorijev, ki sem jih našel na vilesilencer in vpisal nekaj komentarjev na nekaj blogov in forumov, ki so nekako povezani z mojo nišo.

Prosil bi te samo za neko subjektivno oceno ali bi moral biti obisk v tem času že kaj večji, kaj bi še lahko naredil za večjo obiskanost…itd Mogoče kak predlog ali nasvet.

A: Je normalno, seveda. Mislim tu je ogromno spremenljivk, ki vplivajo na število obiskovalcev:

– kaj za eno nišo pokriva stran,

– koliko je sploh potencialnih obiskovalec v tej niši,

– kakšna je konkurenca, koliko jo je in kako je močna in

– seveda kako je tvoja stran zoptimizirana.

Če imaš malo konkurence ali pa je sploh ni potem je pogojno dovolj, da imaš narejeno onsite optimizacijo – to praviš da je na strani že narejeno.

Kakor je konkurence malo več pa to ne bo dovolj – potem potrebuješ še zunanje povezave, linke (seveda pazi, da je v linkih tvoja ključna beseda).  Zdaj vpis v direktorije je ok za začetek, ampak niso to ravno najbolj kvalitetni linki. Prav tako linki iz komentarjev. Submitaj svojo stran še na social bookmarks strani. Predvsem je dobro pridobit kakšne linke iz blogov, iz vsebine iz čim bolj kvalitetnih strani. Iz čim bolj vsebinsko povezanih strani. Imaš kakšen blog, poznaš koga, ki ga ima ali na svoji strani narediš nekaj takega o čemer bodo drugi pisali. Napišeš par člankov, daš vanje linke in jih objaviš na article direktorijih. Potem narediš še kakšno izmenjavo povezav. Pa prebereš članek o izmenjavi povezav. Potem lahko narediš kakšne support strani na zastonj platformah kot so Blogger, Squidoo itd… in od tam linkaš na svojo stran itd… v bistvu je to proces, ki mora trajat. Vsak dan ali teden narediš nekaj, dokler ne prideš na prvo mesto. Potem, če konkurenca počiva, lahko počivaš tudi sam :).

Potem je pa tu še časovna komponetna – traja da google vse te linke poindeksira, traja da jih upošteva, traja, da prideš iz “sandboxa” itd… to zna trajat par mesecev z lahkoto :). Važno je da ne obupaš.

Zakaj noben nič ne kupi – kot prvo je važno na kakšne ključne besede najdejo tvojo stran, ali so te besede …hm… prednakupne 🙂 ali so sploh povezane s stvarmi, ki jih prodajaš na strani ali so kar ene. Sploh na začetku je pogosto, da dobiš obiskovalce za razne čisto leve ključne besede, ki nimajo ravno veze s tistimi na katere ciljaš.

Druga stvar je pa sama konverzija – neko merilo, ki pa ga je precej precej težko doseči je, da na vsakih 200 obiskovalcev eden nekaj kupi. To gre z lahkoto tja do 1000 in več. Odvisno od primera do primera in od tega kako prodajno je naravnana tvoja stran.

Tags: ,

4 Responses to “Q&A: Kakšen je normalen obisk na 1 mesec stari strani?”

 1. markize says:

  Nasplošno se mi zdi da se je boljše izogibati nakupu že “optimiziranih” strani, razen če kupca poznaš, vsaj dlje časa preko interneta. Ker ogromno jih stran prodaja iz raznoraznih vzrokov (sandbox…), ali pa vsaj počakaj kakšen mesec da vidiš kako je s pozicijo, ali niha, kje je…

 2. lezalnik says:

  Zelo pogosto se prodajajo ravnokar narejene strani. V opis se doda, da je vsa optimizacija že narejena, kar seveda pomeni, da so zadeve poštimane on-site, ne pa da se je kdo ukvarjal s pridobivanjem linkov. Računajo pa na to, da se najde kdo, ki tega ne ve in misli, da se mu s tem res en bo treba več ukvarjati, ker je “že vse narejeno”.

 3. Avtodom says:

  No, lepa reč vsakič kaj novega… Ali je velika razlika, če se izmenjuje linke na vstopni strani ali na podstraneh 1:1. Smo že marsikaj probal, pa bi včasih človek kar obupal…

 4. Marek says:

  Kak pa je kaj glede teh programov,npr.http://feedjit.com/,ki zate privabljajo čimveč obiskovalcev na svojo stran. ali so rezultati res tako dobri ?

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×