Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

April 3, 2009 17

PR Update April 09

By in Google
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Ravnokar se je odvrtel ali se odvrtava now izvoz Google Pageranka. Če imate veliko strani za preverit – tule se jih lahko pogleda 10 naenkrat. Rezultati? Ležalnik pika Com si je prislužil PR 0, prej PR3.

Imamo eno samo stran, ki je napredovala na PR4, za katero nismo pridobili nobenega linka že eno leto, v SERP rangira tudi slabo in za po vrh je bila zadnji mesec nedostopna, ker se je sesul MySQL connection pa nismo opazili :). Vse ostale so PR3 ali slabše.

PR1 in PR2 sta dva manj kot mesec stara Blogger bloga, za katera tudi nismo pridobivali linkov z izjemo nekaj SB submišnov.

V glavnem, ni nam več čisto jasno kakšne filtre Google uporablja pri prikazu PR-ja, ker dejanski PR to nekako dvomimo da je.

Sicer pa PR nima nobenega vpliva na rangiranje v SERP niti na naš zaslužek tako, da ga spremljamo bolj kot zanimivost.

Tags:

17 Responses to “PR Update April 09”

 1. Besedila says:

  Hja, večji je boljši, če tudi nima kaj dosti z zaslužkom … oziroma če prodajaš linke potem ima. Pa še lažje se dogovarjaš za izmenjave, kot s PR 0.

 2. Tudi pri mojih straneh sem doživel bolj ali manj upad ali stagnacijo PR. Prav pri nobeni se PR ni dvignil. Škoda, sem pričakoval boljše rezultate. Google nam res pospešeno zapira vrata.

 3. Mikec says:

  Ne verjamem ravno, da vam je za PR vseeno. Da se je kar iz lepega dodelilo PR 0 je zelo čudno, ali je bila morda spregledana vaša metoda mreženja? za katero ste dajali nasvete 🙂 morda tudi še neustaljen PR.

 4. Janck says:

  Meni se zdi da linki niso več to kar so bili, za neko spletno stran imam 1600 linkov kar mi pridela pr3 na neki drugi pa 83 linkov kar pa pade na pr4. Vsekakor je druga stran bolj kvalitetna in nima nobenega outbound linka kar pomoje veliko šteje.

 5. lezalnik says:

  @besedila: to je čist res 🙂 od viška ne boli glava

  @mikec: ma tko no, prodaja linkov je tam 5% našga plusa, tko da je res vseeno, edino kot je omenil besedila – za izmenjavo linkov je zelo dobro, če imaš kakšne strani z visokim PR… A res kaj delamo narobe, pa zato PR skače…ne vem. Samo tale blog je čist posebna zabava, če verjameš za njega nismo pridobil enega samega linka..ups enga pa smo, se mi zdi iz enega blogposta… ne iz svoje mreže, ne iz izmenjave…nič. Nanj samo linkajo razni blogerji, ki se jim zdi zanimiv. To je vse. Tudi nismo prodal nobenega linka, en link v footerju smo dal za nagrado. Razloži zdaj to? Pa nima PR kaj skakat, razen če misliš da se update še ni zaključil?

  @Janck: hm, načeloma outbound linki za PR strani nebi smel štet… štejejo samo potem koliko PR ta stran posreduje naprej, samo s tem se PR same strni nič ne zmanjša, odvisen je sam od inbound linkov.

 6. Pri meni je šlo samo dol 🙁

 7. Luka says:

  Ta google je vedno večji čudež :>

 8. Mikec says:

  Kolikor sam spremljam SEO sceno jih je velika večina mnenja, da outbound linki precej vplivajo, izključno inbound link brez povratnega pa naj bi bil “vreden” mnogo več. Vsaj takega mnenja je večina na forumu internetmojster.com, kjer je zbranih nekaj webmastrov in si izmenjujejo izkušnje. Sicer pa o tem se lahko le sklepa, ker nihče natančno ne pozna Google-ovih algoritmov. 🙂

  Tisto glede mreženja, da naj bi vplivalo na ta blog je bilo pa malo v šali rečeno, saj sem domneval, da svoje znanje posvečate ostalim projektom.

 9. sss says:

  re:lezalnik, na lezalnik.si si že dosti prej izgubil PR3 in ti je padel na 0. PR si izgubil še predno je update sploh prišel. Verjetno zato, ker si imel povezave na strani s “sell-buy” link, na to je google postal alergičen. Pa še zdaj imaš eno povezavo na “get relevant link” – tega google ne tolerira več

  Sicer je pa PR res čudn, sem dobil PR5 (skor nič backlinku), en kup PR4, pristal na nekaterih straneh na 0, ma kr neki…

 10. lezalnik says:

  @mikec: tisto o linkih je res, vendar je to pomembno pri samem rangiranju strani v Googlu, ne pa pri pageranku. Za pagerank je važno samo koliko linkov kaže na neko stran in koliko PR-ja ti linki na to stran posredujejo. Outbound linki na pagerank same strani nimajo vpliva. Je pa google od se ne spominm več kdaj nazaj začel ročno (ali s filtri…) mešetariti po PR-ju in ga nekaterim stranem zbijati. Predvsem stranem, ki prodajajo povezave.

  @sss: misliš .com? .si ne obstaja… 🙂 Ja možno. Čeprav pri connect content ne gre za prodajo povezav ampak za “skupnost”, kjer si webmastri pomagajo med seboj.

 11. bojan says:

  Meni je ostala glavna stran na PR4, nova še zelo sveža stran pa je dobila PR1.

  Drugače pa glede odhodnih linkov sem tudi jaz mislil, da vplivajo na PR. Vsaj pri raznih straneh, kolikor sem gledal na brzino izračune PRja po tisti patentirani formuli, mi je delovalo tako. Res pa se nisem podrobno spuščal v izračun in v vse detajle.

  npr. tukaj je primer dveh strani: http://pr.efactory.de/e-outbound-links.shtml
  Ko sta samo polinkani sami nase, imata PR1. Ko pa naredi na eni strani odhodni link na drugo, pa se prvi zmanjša na 14/23, drugi pa poveča na 35/23.

 12. Kia says:

  Kje je mesećni zaslužek report?? 🙂

 13. Koporc says:

  Meni je tudi po večini ostalo oziroma se zvišalo. Nič ni padlo. Jeej 😛

 14. student says:

  Oh srečni nekateri. Meni je le stagniralo ali padlo. Bo treba še malo na kvaliteti strani delat, da bo kaj boljši PR s časom.

 15. Pri nas ni neke posebne razlike.. Mislim da je z izjemo ene strani kjer smo nekaj prenavljali vse ostalo na istem nivoju.

 16. Gume says:

  PR update mogoče še ni končan, cifre se lahko še obrnejo…

 17. Poker says:

  meni je ostalo vse na istem PRju, kljub velikem številu pridobljenih linkov. Tko da je biu prisoten upad motivacije za online telo v temu mesecu, do tega tedna, ko se je obsik kar sam od sebe povečal za 40% v povprečju na 3 od 4 mojih sajtov. Tko da trenutni recept je pomojem še vedno eno ogromno vprašanje.

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×