Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

July 11, 2008 7

Nova Stran, SERP in Redno Pisanje Objav

By in Google, Promet
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Ena by the way opomba, ki smo jo lahko preizkusili in izkusili v realnosti. Pred kratkim smo lansirali eno novo stran (na kateri mimogrede testiramo tudi “ali je grši template boljši od lepega” sistem (o tem drugič)) in nekako prišli do potrditve naslednje teorije o Googlu.

Naslednja Teorija O Googlu

Google skuša nuditi čim bolj relevantne rezultate. Pod to relevantnost spada tudi svežina zadev. Najbrž je sveža, še topla, po kvasu dehteča novica bolj aktualna od kakšnih starih in zaprašenih (no, seveda to ni nujno), zato naj bi Google tudi novim neuveljavljenim stranem namenil nekaj prostora v zgornjem delu SERP (rezultatov), če so njihove novice sveže in aktualne.

Naj sicer povema, da tema naše strani ni takšna, da bi sploh lahko bilo kaj svežega in aktualnega ampak – anyway – rezultat je bil takšen :):

Rezultat

Stran smo lansirali tam nekje na začetku junija. Na začetku sta bili na njej le ena ali dve strani vsebine. Par linkov in nekaj social bookmarksov in stran je prilezla v indeks. Enkrat skupaj s tisto špico (ki je Stumbleupon mimgrede 🙂 ) smo začeli redno, vsak dan ali dva, dodajati po en no članek. Rezultat tega dodajanja je bil:

 • Vsak nov članek je bil maximalno v eni uri v Googlovem indeksu, ko je Google pogruntal, da se stran redno obnavlja, jo je redno obiskoval (plus, malo smo pomagali s Pingoatom).
 • Posamezni članki so se začeli pojavljati precej visoko v rezultatih in stran je dobivala konstanten obisk iz iskalnikov.

Ko smo tako dodali vseh 20 člankov, ki smo jih zaenkrat imeli na zalogi in našopali par linkov smo stran prepustili sami sebi in… promet je začel upadat dokler ni upadel na nulo.

Zdaj bomo pa mal počakal, da se linki primejo 🙂 potem pa da vidimo…

Tags: , ,

7 Responses to “Nova Stran, SERP in Redno Pisanje Objav”

 1. valu says:

  Zanimiva preizkušnja. Me prav zanima kakšni bodo rezultati oz. kdaj bodo backlinki začeli delovat. Z veseljem čakam drugi del, kjer bomo videli, če se obisk spet dvigne.
  Podobno se je z obiskom dogajalo tudi pri moji strani in tudi sam čakam da linki primejo.

 2. bojan says:

  Strinjam se, da google ugotavlja, kako pogosto se stran updata in ima glede na to tudi svoje akcije.

  Ne vem, kako je pri vaših straneh, a meni je šele nekje po pol leta google ponudil opcijo “Faster” pri “Set crawl rate” v Google Webmaster Tools. Ne vem, ali je tu bil potreben nek življenski čas delovanja strani ali pa je ugotovil, da se stran dovolj pogosto spreminja, da si to zasluži. Bolj logična bi mi bila slednja varianta.

 3. lezalnik says:

  @bojan: nisem čisto siguren, da ima ta faster opraviti s tem kolikokrat pride google indeksirat tvojo stran, nisem se ravno poglabljal, ampak zdi se mi, da gre tu za hitrost samega indeksiranja in ne kolikorat bo bot prišel. Tale blog…čeprav so zdaj objave malo manj redne… če napišem novo objavo bo v 10 minutah v Googlu, pa stran sploh ni prijavljena v webmasters tools.

 4. Bujes says:

  Jst sm isto delov, obisk se je dvignu za ene 60 unikatov dnevno, stran sm nalinkov in pustiu. Zdej obisk skače med 6 in 15 unikati dnevno, ampak je zmer več dnevov z 15 unikati, včasih pridem tudi do 30…

 5. . says:

  Pa se splača met tkole nek pejđ, kjer maš gor 20 uniqov na dan? A sploh kak cent pride ven iz oglasa? Najbrž različno če maš pejđ s tolk mal obiska v Slo ali v tujem jeziku?

 6. lezalnik says:

  Jah tako, tudi z 20 na dan se v enem letu nabere vsaj za stroške, tako da je če nimaš dela s tako stranjo jo pač imaš… ni pa cilj imet 20 obiskovalcev na dan 🙂 Lahko pa stran v solidni niši s tam okoli 50 na dan že prinese tudi dolar ali dva na dan. Kar je čist ok.

 7. […] dobrimi 4 meseci in še 14 dnevi za povrh smo napisali tole – Nova Stran, SERP in redno pisanje objav. Komur se ne da brati na kratko – naredili smo novo stran, jo dodali na nakaj social bookmarks […]

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 Pin It Share 0 0 Flares ×