Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

March 10, 2008 2

Naše Izkušnje Z Najemanjem Piscev Preko DP :)

By in Gradnja strani
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Pisanje vsebine je hard work (še dobro da pišemo za ležalnik, kjer je ležalnik pri roki) zato prej ko slej pridemo na idejo, da bi za pisanje vsebine, ki zahteva samo nekaj raziskovanja na internetu, najeli cenejšo delovno silo. Kar ne pomeni nujno, da bo naše članke pisal nekdo iz Indije in Pakistana. Za iste mizerne cene 4-5$ dobimo tudi pisca iz ZDA ali Anglije :). Nekaj nasvetov iz naše kratke zgodovine ubadanja z pisci iz DP.

 1. Kje najdemo tele pisce? Na temle delu digitalpoint foruma.
 2. Kako vemo koliko je kdo dober? Če se slučajno njihov sample članek ne ujema z vsebino, ki jo potrebujemo sami, se lahko zanesemo predvsem na lastne izkušnje. Za začetek naročimo le članek ali dva. Plus gledamo iTrader, recimo nad +50 je že zlo kul. In preberimo tudi komentarje na threadu od modela.
 3. Se pa zna zgodit, da je pisec bolj potrudi prvič, ko nas še lovi kot svojo stranko, kot pa potem ko pri njemu naročimo drugič.
 4. Zato recimo naredimo finto in če rabimo 10 člankov najamemo 5 piscev po dva članka. S tem dobimo 5 modelov, ki se bodo potrudili bolj kot eden sam za 10 člankov in drugo – še bolj važno:
 5. Za tako nizko ceno pisci iščejočim krajšo pot do tistih 500 besed, ki smo jih naročili. Zato si delo olajšajo tako, da obrnejo in vključijo v drugi članek tudi vsebino prvega in skrajšajo čas za raziskovanje. V tretji članek vključijo vsebino iz prvega in drugega itd… malo kombinirajo, povzamejo, dodajo nekaj novega… levo desno gor dol en dva notr ven. Če bomo od 5ih modelov naročili po 2 članka se temu elegantno izognemo. Vsak bo moral opraviti kar nekaj raziskovanja za tista dva članka in ko članke postavimo skupaj dobimo več izvirnosti, kot pa če bi vse naročili pri enem :).
 6. Ne naročat člankov, za katere smo si natančno zamislili kako naj izgledajo. Take raje napišimo sami, saj bomo drugače 100% razočarani.
 7. Ne naročat člankov, za katere se ne da vsebine poiskati na internetu in predvsem Wikipedii. Ker več ali manj dobimo nazaj neke klobase.
 8. Za 5$ lahko dobimo tudi totalen crap od člankov, pri katerem potem, ko prebereš tri stavke, rečeš samo – “Huh?” zato se splača včasih dat malo več.

Upamo, da smo komu koristili.

Tags:

2 Responses to “Naše Izkušnje Z Najemanjem Piscev Preko DP :)”

 1. Poker says:

  Dobri nasveti! Hvala1

 2. […] folks! Tokrat se bomo malenkost ponavljali ampak, ker smo se zadnje čase malo vrgli v naročanje člankov od piscev iz DigitalPoint foruma […]

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×