Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

June 27, 2009 10

Linkvana – pssst, stvar deluje

By in Optimizacija strani, Orodja
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Tale zadeva je malo bolj lopovska, smrdljiva in blackhatovska, ne pol jokat da vas nismoopozorili. Poleg tega tudi ni za ravno vsakega 100$ na mesec zaslužkarja ker ni glih tlk jabe.Za kaj gre? Gre za ogromno mrežo blogov, kki se proti posodablja in spreminja.  Blogi se posodabljajo, dodajajo, upokojujejo itd… vse z namenom, da se mreže ne odkrije ali vsaj ne odkrije vv celoti. Pa še kao neki zajebani algoritmi skrivanja so zadaj. Ja mreža blogov in kaj pol?

Gre takole:

1.Včlanimo se in plačujemo 130$ na mesec, smo rekli da ni glih jabe

2. Ko smo člani, lahko dobimo neomejeno število linkov. Vse kar moramo narediti je pisati kratke, tam 100 besed ali več dolge objave z UNKATNO VSEBINO v katere lahko vključimo po 1 link.

3. Objave se pojavljajo na vsebinsko relativno povezanih blogih, ki tudi nimajo tako slabega PR-a. In linki so naši.

4. Ko se polenimo, potem samo še našopamo željene linke in njihove varijacije in najamemo Linkvano, da za povrh še napiše te kratke objave s po 100 besedami za 2$ na objavo. Tako nas na mesec recimo 100 linkov iz blogov pride 330$. Velik, mal?

Plusi so:

– res je stvar za lenuhe, zakon!

– unikatna in kvalitetna vsebina objava (dost strogo kontrolirajo)

– in kot najbolj pomembno – stvar deluje!!! par strani smo zrinili na prvo mesto ali blizu vrha

Minusi:

– cena,

– stvar smrdi in nikoli ne veš kdaj se jo lahko razkrinka. Kaj se zgodi potem? Google deindeksira vse bloge v mreži in vsi linki grejo po gobe. Razen tega kakšnih hudih posledic za naše strani po našem vedenju ni…no razen da padeš nazaj tja kjer si začel.

Zato je fajn da Linkvano vzamemo samo kot odpolnilo k ostalim stvarem za grajenje linkov. In da se trudimo da so naše strani res vredne visko uvrstitve na Googlu, potem bodo začele tudi same pridobivati povezave ko enkrat zlezemo višje in začnejo prihajati obiskovalci.

Lahko recimo Linkvano plačujemo samo dokler kakšno stran porivamo gor po SERP nato pa se odjavimo – linki ostanejo za vedno! To je naš plan trenutno.

Pa še link do Linkvane.

Tags:

10 Responses to “Linkvana – pssst, stvar deluje”

 1. Nika says:

  Kolikor razumem iz teksta, vi torej preizkušate zadevo – ali pa nameravate? Meni zveni kot kakšna prevara, tako da bi izkušnje iz prve roke prišle prav…

 2. lezalnik says:

  Ja, že kakšne 4 mesece in zadeva deluje, kot sem napisal. Je pa malo risky, če se mrežo razkrije.

 3. prevajanje says:

  ja sej dokler se ne bo razkrila bo delovalo, potem pa ko razkrijejo bodo hitro pomoje ugotovili vse povezave in očrnili sodelujoče strani. No morda pa se to nikoli ne bo zgodilo, kdo ve.

  A je varianta, da se tudi kakšne slovenske vsebine dodaja ali je izključno za angleške članke?

 4. lezalnik says:

  Mislim, da samo za angleške. Sistem deluje tako, da sčasoma bloge iz mreže tudi izključijo ven in jih pustijo na miru. Načeloma ne moreš bit kaznovan, če nekdo linka nate, ker če bi bilo to tako bi lahko konkurenco zbil tako, da linkaš nanjo iz sumljivih strani. Tako da tvoja stran težko, da je kaznovana, predvidevam sicer, da tudi odvisno od kvalitete in količine ostalih linkov. Bi se pa v primeru odkritja vsi linki deindeksirali in nebi šteli več in bi stran seveda padla v rezultatih. To bi zgledalo kot kazen :-). V glavnem, stvar deluje, se pa ne splača samo na to zanašat, vsaj pri svojih glavnih straneh.

 5. Rok Mejak says:

  Se opravičujem za tako pozen komentar. Zanima me sedaj po nekaj mesecih, ali se kaj čuti efekta linkvane ali so linki zginli iz blogov itd. itd?

 6. lezalnik says:

  Linkvano smo fural kakšne 4 mesece in mislm, da se je strošek že prinesel notr prek adsensa :). Učinek definitvno je in zaenkrat so še vsi linki indeksirano oz. nismo zaznali da bi kaj padlo nazaj dol po serps. Nehal seem samo ker nekak nočem, da bi se strani z večino linkov zanašale samo na ta vir.

 7. rohafner says:

  Sem še zelo nov v internenem marketingu pa me zanima ali stvar še deluje. Vem, a je vi ne uporabljate več, ampak ali so kje drugje komentarju o tem a še deluje.
  Rad bi spravil svojo stran na prvo stran googla pa me zanima ali je to z linkvano možno izvesti.

  Pa še to: super blog, sem že veliko dobrih stvari izvedel.

 8. lezalnik says:

  Mislim da še. Je pa odvisno tudi od niše, za kakšne težke ključne besede bo precej manj učinka, za lahke se pa kar pozna. Seveda pa zna trajat par mesecev, da se rezultati pokažejo.

 9. rohafner says:

  Jaz se ukvarjam s coffee in coffee makersi. Je kar gužva na tem področju.
  Ali obstaja kakšen super način hitrega dviga PR.
  Kaj misliš o SEnuke-u?
  lp

 10. lezalnik says:

  Kupiš par PR5 linkov recimo 🙂 tako delajo proji, vzamejo par 1000$ in nabavijo linke.

  Z SEnuke nimam izkušenj. Mislim da se nikol ne splača stavit vsega samo na eno stvar. Narediš z Linkvano kar se da, narediš z article marketingom kar se da, narediš s social bookmarksi kar se da, izmenjaš nekaj linkov, kupiš nekaj linkov, narediš si support strani, svoj link wheel, link farm itd… nobena stvar sama po sebi te ne bo izstrelila navzgor, ampak se pa vse sešteva. Če imaš zajebano konkurenco rabiš samo višji “seštevek”.

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×