Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

July 25, 2008 8

Ležalnik In Zaslužek Na Internetu :)

By in Promet, Zaslužek
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Kot kaže se je naše vztrajno linkanje besede zaslužek na internetu in njenih raznih variacij na naš Ležalnik pika Com obrestovalo 🙂 . Če v Google ali v Najdi pika Si vtipkamo zaslužek na internetu se na prvem mestu rezultatov blešči naš Ležalnik.

Do prvega mesta smo (se nam zdi:) ) prilezli na tri načine:

– NASLOV: precej opazen skok se je zgodil, ko smo naslov tegale bloga spremenili iz “Je lažje služiti denar na internetu…” (ali kaj smo že imal naslov prej…hm…) v Zaslužek na internetu, torej TITLE tag je precej pomemben,

– INTERNO LINKANJE: v naših objavah smo začeli vsako pojavljanje besedne zveze zaslužek na internetu  linkati na homepage Ležalnika. Fora je, da je v slovenščini celo morje variacij vsake ključne besede, ki jih v angleščini recimo ni, tako imamo z zaslužkom na internetu, pri zaslužku na internetu… mimogrede smo našli online orodje, ki sklanja (a temu se zdaj reče pregibanje?) namesto nas:

ednina dvojina množina
imenovalnik zaslužek na internetu zaslužka na internetu zaslužki na internetu
rodilnik zaslužka na internetu zaslužkov na internetu zaslužkov na internetu
dajalnik zaslužku na internetu zaslužkoma na internetu zaslužkom na internetu
tožilnik zaslužek na internetu zaslužka na internetu zaslužke na internetu
mestnik zaslužku na internetu zaslužkih na internetu zaslužkih na internetu
orodnik zaslužkom na internetu zaslužkoma na internetu zaslužki na internetu

no tko smo uvalili še par ključnih besed… mapak tule je 18 variant, ki so enakovredne eni sami “make money online” v angleščini… pa naj še kdo reče, da je optimizacija v slovenščini easy hehe….

– ZUNANJE LINKANJE: no, tle se nismo kaj posebi trudili, smo napisal par do-follow komentarjev in to je to. Mogoče nas je še kdo tudi tako linkal, čeprav večinoma smo linkani kot Ležalnik pika Com :).

Dost simpl vse skupaj, toliko, da je imel blog en cilj. Ni ravno neke hude konkurence za tole. Čeprav zanimivo obstaja kar precej konkurenčnih domen, ki vsebujejo besedo zaslužek, celo zaslužek na internetu pika neki. No, mi tega nimamo. Mamo pa ležalnik.

Zakaj je to v slovenščini tolk simpl medtem ko je make money online ena najbolj konkurenčnih in zajebanih niš na angleškem delu spleta?

Verjetno se odgovor skriva v tem, kaj prvo mesto na Najdi pika Si za geslo zaslužek na internetu prinaša.

Ne dost 🙂

Sicer nismo čist zihr koliko časa smo že prvi na obeh omenjenih iskalnikih za tole zadevo, tako da smo mal na blef pogledali kar število obiskovalcev v zadnjem mesecu, ki so nas našli preko “zaslužek na internetu” ampak glede gibanje števila le teh, je to to. V enem mesecu je na Ležalnik leglo 92 zaslužka željnih bralcev.

Kak naval, heh?

So (ste?) pa zato kar pridni bralci in naša modrovanja berejo v povprečju 4 minute in pol.

Zdaj nek angleški mejk monej onlajn bloger, ki dejansko kasira search engine traffic na “make money online” in ne samo social traffic in ki po lastnih besedah (mi ga sicer čist na vrhu ne najdemo, mogoče laže, mogoče je kriv drug data center) niha nekje med prvim in drugim mestom na Googlu kasira za tole dobrih 100$ na dan prek AdSensa (spet seveda po lastnih besedah).

Tako, da je dost jasno zakaj taka razlika. Zdaj pa germo z našimi mesečnimi 3€ preko Toboads na pir, da spušimo naš zaslužek na internetu :).

Tags: , ,

8 Responses to “Ležalnik In Zaslužek Na Internetu :)”

 1. Luka says:

  Hm …
  Ma se ti ne zdi da toboads plača manj kot adsense ;?>

 2. lezalnik says:

  V bistvu plača več 🙂 Samo pri Adsensu je na dan 150 klikov, pri Toboadsih pa 3-je 🙂

 3. bojan says:

  Ko smo ravno pri ključnih besedah in pozicijah v iskalnih, da se pohvalim 🙂
  Parkrat sem že iskal kakšno zadevo, kjer bi za poljubno ključno besedo dobil pozicijo v googlu. Našel sem nekaj zadev in gotovo jih še veliko, a z nobeno nisem bil v celoti zadovoljen (omejenost, počasnost …).

  Zato sem se ta vikend spravil in sam napisal en program na temo. Zaenkrat je še zelo enostaven, in sicer v eni tabeli imam vpisane domene, ki me zanimajo (npr. svojo in konkurenčne), za spisek ključnih besed, ki me zanimajo, pa zaenkrat uporabim kar vsa imena mojih izletov. Lepo kliknem in samo gledam, ko se delajo avtomatske google poizvedbe za vsako ključno besedo in se rezultat shrajuje v obliki:
  datum, ključna beseda, domena, pozicija v googlu

  Že, ko sem to spustil v soboto in nedeljo, je bilo zanimivo videti, kako se je pozicija določenih keywordov spremenila, tako da me že zelo zanima, kaj bo danes popoldne pokazalo novo stanje 🙂

  Ideje imam, da bom dodal še grafični prikaz, pa spisek največjih skokov, padcev v zadnjem dnevu, tednu, mesecu, letu …, kakšna povprečja pozicij …

  Tako da razmišljam, da bi zadevo spravil v browser okolje (trenutno imam ločen exe), jo posplošil in začel tržiti 😉

 4. lezalnik says:

  Bojan, kul ideja, nekaj takih strani/servisov res že obstaja ampak res je tudi, da pri vsakem kaj fali in je omejeno. Sicer nimam pojma o programiranju, samo zdi se mi, da te omejitve pridejo zato, ker zadeva precej obremenjuje strežnik?…no, če je popularna seveda in ima veliko obiska.

 5. bojan says:

  @lezalnik: ja, verjetno ga lahko kar lepo obremenjuje, če se veliko ljudi najde. Tudi ne vem, kako google gleda na takšne zadeve, ne bi rekel, da jih takšna iskanja ravno veselijo. Zato sem že pri sebi raje dodal med vsakim iskanjem malo pavze. Glede na to, bi mogoče bilo bolje, da bi prvo raje razvil .exe in bi vsak uporabnik to sam zaganjal in obremenjeval sebe 😉

 6. him says:

  Eno vprašanje glede linkanja nazaj na svojo stran:

  Torej, nekje v tekstu ste imeli besedno zvezo zaslužek na internetu in to besedno zvezo linkate na homepage. Zakaj je to dobro?

 7. […] se nanaša na našo objavo, v kateri same sebe trepljamo po hrbtu, kako smo prilezli na prvo mesto v iskalnikih za to ključno […]

 8. Primoz says:

  Super blog, veliko koristnih informacij. Nisem uspel prebrat še vseh ostalih postov, tako da ne vem ali ste mogoče kaj napisali o affiliate marketingu. Jaz se že nekaj časa ukvarjam z tem in moram povedat da sem celo imel nekaj uspeha, ni dosti ma nekaj pa je. Uglavnem, dajte še kaj več o tem napisat.

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 Pin It Share 0 0 Flares ×