Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

May 9, 2008 7

Kako Zaslažiti Na Internetu

By in Google
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Kot prvo, nismo spregledali očitne tipkarske napake v naslovu objave, kjej piše kako zaslažiti na internetu namesto, da bi pisalo zaslužiti. Ravno kar smo prebrali finto kako expresno hitro pripraviti iskalnik, da indeksira našo stran in zato žal v tem postu ne boste izvedeli “kako zaslažiti na internetu” ker konec koncev niti ne vemo kaj naj bi to sploh pomenilo, če pa hočete zaslužiti na internetu potem je na temle blogu kar nekaj drugih uporabnih objav in se vam ni treba matrat s tole.

Ne vemo, mogoče finto že poznate, mi smo nanjo naleteli danes in smo se odločili da jo najprej stestiramo kar sami, potem pa jo še prelijemo v eno objavo. Tako da, če se ne oglasimo trik ni bil uspešen, če pa se, potem razložimo, kej je s tem zaslažiti na internetu zadevami…

Do kasneje…

uh 🙂

OK, 7 minut kasneje…

Tale objava se je že pojavila v Googlovem indeksu, res zanimivo.

Voila, torej razlaga. Trik naj bi bil v načinu kako Google deluje. Cilj Googla je serviranje čim bolj relevantne in sveže vsebine svojim obiskovalcem oz. tistim, ki uporabljajo Google za iskanje. Google rezultate servira glede na to, kaj ima v svojem indeksu in tisto goro ostalih stvari, ki mu povejo kako te rezultate razvrstiti.

Sedaj pa recimo da v Googlu vpišemo kako zaslažiti na internetu. Zaradi očitne tipkarske napake obstaja za to ključno besedno zvezo zelo malo rezultatov. Če povemo bolj natančno, do danes ni obstajal nobeden :).

Vseeno pa Google zabeleži, da je nekdo poskusil najti vsebine povezane z “kako zaslažiti na internetu” in tudi to, da teh vsebin Google nima indeksiranih in jih ne more ponuditi. Zdaj Google hoče tako vsebino.

Naredimo mu uslugo in napišemo objavo z kako zaslažiti na internetu v naslovu in še na parih mestih in pingnemo google blog search. Ker Googlu ponudimo to kar hoče bo našo objavo indeksiral po hitrem postopku – v Google indeksu se je pojavila v 7 minutah.

Zdaj mi seveda nimamo nič od tega da nam je indeksiral tole objavo, ampak če bi bil Ležalnik čisto sveža neindeksirana stran z recimo še 5 drugimi objavami pa bi verjetno pajek ob prihodu poindeksiral še preostalo vsebino, če bi bila seveda linkana iz tega kako zaslažiti na internetu članka.

OK, to je bistvo trika. Sicer pa vseeno nismo čisto 100% da deluje, ampak ker je res simple je vredno poskusiti. Tale blog je namreč tako ali tako vsak dan obiskan od google pajka, ker pač skoraj vsak dan kaj napametujemo. In se nam zdi, da bo pajek vseeno precej raje in hitreje zagrabil našo objavo kot pa objavo ene čisto nove še ne indeksirane strani. Zadevo smo sprobali tudi z čisto novim blogspot blogom in zaenkrat brez rezultata, tako da uporabljajte po svoji presoji in pameti :). Kakšen komentar ?

Tags:

7 Responses to “Kako Zaslažiti Na Internetu”

 1. Bojan says:

  Podobno nenamensko napako sem tudi sam naredil (zelo verjetno, da jih imam še kaj 🙂 ), ko sem napisal “predvor” z enim “d”. Kasneje sem sicer popravil, a je vsaj trenutno še vseeno kakšna stara verzija v google indexu in ko spremljam, kaj ljudje iščejo, vidim, da jih kar nekaj napiše “predvor” in me preko tega še najde. Tako da sem v dilemi, kaj narediti. Malo mi je vseeno grdo napačno pisati. 😉

 2. lezalnik says:

  @bojan: Jaz bi spremenil v naslovu v pravilno verzijo, nekje v tekstu (recimo kak podnaslov) pa še vedno obdrži eno ali dve napačni verziji pa boš mogoče kasiral obiskovalce na oboje 🙂

 3. bojan says:

  @lezalnik: tudi sam razmišljam o tej varianti 🙂

 4. Matej T says:

  Ali pa dodaš napačne besede med opis in ključne besede 😉

 5. bojan says:

  @Matej T: a to si mislil meta description in keywords v html glavi? A mogoče kdo ve, koliko te zadeve vplivajo na pozicijo v iskalnikih? Vem, da sem nekaj bral, da ključne besede naj ne bi več imele takšnega vpliva. Ne vem, koliko je to res. Ker se mi zaenkrat še ni dalo posebej ukvarjati, da bi vsakemu kraju namenil svoje ključne besede, imam kar neko listo ključnih besed, ki pa ji na začetku prilepim kar še opis izleta, s čimer verjetno že prekoračim dovoljeno dolžino za ključne besede. Zaenkrat nisem opazil, da bi s tem škodil 😉

 6. verzi says:

  Sicer pa google dela na tem, da bi algoritem zaznal in kaznoval strani, ki so namenjene “tipkarskim napaka” samo za pridobivanje obiska 😛

 7. lezalnik says:

  @bojan: kakšne koristi od keywordov in opisa ni, samo ne škodi imet pa tud to poštimano. Description je važen predvsem, ker ga nekateri SE prilimajo v rezultate in je lepo, da tam piše kaj pametnega, da ljudje kliknejo.

  @verzi: zanimivo 🙂 no, tale fora je bolj za indeksiranje, potem lahko to napačno stran tudi izbrišeš.

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×