Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

December 17, 2007 4

Kako Oceniti Klik Pri AdSense

By in Zaslužek
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Jao pozabljivost. Zadnjič nismo napisali, kako pri AdSensu pogledamo, koliko se ga splača dat na stran in kakšno plačilo na klik lahko pričakujemo. Pa saj lahko temu posvetimo tole celo objavo…

Simple (tako kot vedno, kdaj bomo prišli na kaj kompliciranjega…? 🙂 ), gremo na Keyword Tool od Adwords, mal kliknemo, tipkamo in dobimo ven nekaj takšnega:

adwords.jpg

In, kaj zdaj? Vidimo lahko kakšna je konkurenca oglaševalcev za neko ključno besedo (seveda vnesemo svojo nišo), potem vidimo povezane ključne besede (mogoče dobimo še kakšno idejo), potem vidimo oceno cene na klik (lažejo prasci, nikol ni tolk, vedno je manj), ki nam je lahko bolj za neko primerjavo, kakšna je cena pri naši ideji in cena pri recimo ful popularnih posojilih.

Sicer je pa po naših izkušnjah tam nekje povprečna cena za klik med 15 in 20 centi, če smo res v dreku s temo naše strani lahko pademo tudi le na nekaj centov na klik, vsake toliko časa pa uleti tudi kakšen klik za pol dolarja, dolar… naš top klik je bil hmm…. nekaj čez $2 če se prav spomnimo. Pa vaš?

Tags: ,

4 Responses to “Kako Oceniti Klik Pri AdSense”

  1. Igre says:

    Malo konkurence, dobro plačano – neki najlepšega 😀 .

  2. Movies says:

    Tisto so verjetno cene, ki jih plača oglaševalec in ne cena za založnika.

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 Pin It Share 0 0 Flares ×