Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

October 25, 2007 4

Kako Kar Najhitreje V Googlov Index? (1.)

By in Google, Optimizacija strani
1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 1 StumbleUpon 0 Pin It Share 0 1 Flares ×

Če ne pišeš privatnega bloga za svoje prijatelje ali bloga vročih izpovedi 4YEO svoji deklici si prej ko slej želiš priti tudi v Googlov indeks (verjemite nam, želiš si priti čim prej:) ). Če tvoja stran ni indeksirana s strani Googla se ne pojavljaš v rezultatih iskanj na Googlu in ne dobiš obiskovalcev iz iskalnikov, ti obiskovalci ne klikajo, kupujejo ali karkoli pač počnejo na tvoji strani in ti ne nosijo zaslužka.  V glavnem – tema. Vprašanje je sicer precej široko. Kako težavno je priti v Googlov indeks je precej odvisno od tega, katere teme smo se lotili s svojo stranjo (in koliko je zato podobnih strani, ki so že v indeksu), kje stoji naša stran in podobno… ampak osnove so vedno enake.

Nova internet stran je kot nov Mercator sredi kočevskih gozdov. Noben ne ve, da je tam. Do njega ne pelje nobena cesta, po kateri bi lahko kdo zašel vanj in podobno. Prah se nabira na policah, pajčevine… Da jo iskalniki najdejo, potrebujejo vsaj eno pot – povezavo – link do nje.

Kako spraviti Google na našo stran?

WTF? način. Je mogoče deloval pred 10 leti. Preko obrazca dodamo svojo stran v Google. Zakaj wtf? Google in ostali iskalniki so prav to – iskalniki. Iščejo strani na internetu in jih vključujejo v svoj indeks, tako da jih lahko najdemo tudi mi. Zato jim je v interesu, da imajo indeksirano čim več in čim boljše strani. Verjemite nam, če je vaš stran vredna, da se pojavi v indeksu se bo v indeksu prej kot slej tudi pojavila, saj jo bo Google našel sam od sebe. Če pa ni vredna pol k… pa je tudi dodajanje preko obrazca ne bo rešilo. Še več, če bi bili mi Google bi tako dodano stran ovohali s precej nezaupanja…

Old school način. Do svoje nove strani potrebujemo čim boljšo povezavo, čim več, čim boljših cest. Čim več čim boljših povezav iz strani, ki jih Google obiskuje vsakodnevno (v bistvu je ena dobra povezava dovolj). Google bo prišel na stran, ki jo obišče vsak dan in sledil povezavam na druge strani in ker ena od njih vodi tudi k nam bo prišel tudi na našo stran. Enostavno. Ni pa tako enostavno dobiti povezav iz dobrih strani. Zato, ker so dobre strani dobre tudi zato, ker niso polne povezav na razne nezanimive spam strani. Če nismo čisto sveži na internetu je seveda najlažje povezavo do naše nove strani objaviti na eni od naših starih strani in voila. Če pa smo čisto sveži nastopi problem. Lahko fehtamo in prosimo in modledujemo, lahko si povezave izmenjamo (precej verjetno si bo povezavo z nami hotel izmenjati le kdo, ki je v podobnem položaju kot mi) ali pa kupimo kakšno kvalitetno povezavo. Lahko našo stran dodamo tudi v zastonj direktorije in podobno, vendar bo naša povezava tam na deseti strani stote kategorije precej neopazna. Kje kupiti povezave? Recimo na DP forumu. V glavnem – način “dobra povezava iz dobre strani”  deluje in bo deloval.

Web 2.0 način. In na koncu še nekaj relativno novega in svežega. V Googlov indeks se da priti tudi samo z uporabo Web 2.0 strani. Strani za shranjevanje in izmenjavo zaznamkov in glasovanje – strani, kot so Digg in Delišs. Z razmahom teh strani in naraščanjem števila uporabnikov na teh straneh, so te strani postale res nekakšen barometer dogajanja na internetu. Meter za kaj je hot in okoli katerih strani in objav se ustvarja internet buzz. Zato svoj uč na te strani radi vržejo tudi iskalniki. Če se bo naša nova sveža stran znašla na veliko straneh tipa digg bo Google stran po hitrem postopku spravil v svoj indeks. Kako to izvesti v praksi pa jutri. Kako v Google Indeks 2 del.

Tags: , ,

4 Responses to “Kako Kar Najhitreje V Googlov Index? (1.)”

  1. igre says:

    V indeks ni težko priti, saj je Googlu v interesu, da je preko njega dosegljiva prav vsaka svetovna stran – ne glede na to, ali je dobra ali “nikakva”. Problem se je uvrstiti dobro med rezultati iskanj na določene iskalne poizvedbe. Potrebno je vložiti kar nekaj dela v optimizacijo in pa dobiti kakšen zares dober link na spletno stran.

  2. lezalnik says:

    Huh? Googlu gotovo ni v interesu, da ima v indeksu spam 🙂 Sicer pa odvisno katere niše se lotiš (pa ne v slovenščini). Ne bom rekel da je težko, je pa na nekaterih področjih težje… oziroma, nič ni težko, če znaš hehe.

  3. […] strani, ki jih vpišemo v Najdi.si imenik in drugi je bil ta, da se je naš prvi del navodil “Kako v Google Indeks” znašel čisto na vrhu prve strani slovenskega zbiralnika blogov – Blogorole. Kako smo se […]

  4. Igra-čar says:

    Pri meni je bila dovolj ena PR3 povezava :).

Leave a Reply

1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 1 StumbleUpon 0 Pin It Share 0 1 Flares ×