Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

August 5, 2010 2

Kako Do AdSense Računa In Blogger (blogspot)

By in AdSense
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Najprej odgovor na eno vprašanje, potem pa ko ravno pišemo o Bloggerju še nekaj nasvetov, kako do AdSense računa, če ga še nimate.

Živjo, tudi jaz imam eno neumno vprašanje: imam dva blogger account-a, pa samo en adsense. Kako lahko na drugi blogger account prijavim adsense account? Sem začetnik, lepo lepo prosim za simple, step-by-step instruction. Prav lepa hvala, ciao.Simple. To, da imaš samo en AdSense račun je čisto ok. Več jih načeloma niti ne smeš imet oz. lahko imaš npr. nase in na podjetje. Za dodajanje AdSensa imaš več opcij:

1. Če je to tvoj prvi blog (to si verjetno že naredil) potem v kontrolni plošči tvojega Blogger bloga imaš zavihke Posting, Settings, Design, Monetize. Greš na monetize, klikneš next in izbereš “Create a new AdSense account” in potem slediš postopku.

2. Če si to že naredil, potem pa si z drugimi login podatki na bloggerju naredil še en blog, samo na monetize zavihku v drugem koraku klikneš “Use an existing AdSense account” in tam izpolniš nekaj podatkov.

3. Tretja opcija je pa, da v Design zavihku dodaš HTML/javascript gadget in notri skopiraš kodo oglasa, ki si si jo pripravil v AdSense administraciji in postaviš gadget tja kamor hočeš met oglase.

4. Četrta opcija je, da v Design zavihku izbereš Edit HTML in kodo oglasa iz AdSense računa skopiraš direktno na željeno mesto v template. Včasih se je vedno tako delalo, ker še ni bilo AdSense gadgetov.

Zdaj pa še nekaj nasvetov kako do AdSense računa. Najboljše je seveda, da imaš eno lepo uveljavljeno stran, s katero se ukvarjaš že dolgo časa in si se šele zdaj odločil, da bi nanjo dal AdSense oglase. Z neko uveljavljeno stranjo si takoj sprejet v AdSense. Ampak ker je kot začetnik verjetno nimaš, predlagamo naslednje:

1. Na Bloggerju odpreš blog in paziš da ne izbereš preveč spam imena in url-ja bloga.

2. Izbereš en lep template, spremeniš kakšno barvo da izgleda bolj unique.

3. Tema bloga naj ne bo preveč mikro specifična ker kot prvo, lahko da za zelo specifičen blog skoncentriran na en long tail keyword niti ni oglaševalcev in kot drugo to izgleda precej spammy.

4. Dodaj 10 kvalitetnih, unikatnih, vsaj 300 besed dolgih objav. Ne dodaj vseh naenkrat ampak jih dodajaj postopoma.

5. Na blog dodaj About us, Privacy Policy, Contact Us strani. Pri tem uporabi svoje resnične podatke in pazi, da se bodo ujemali s podatki s katerimi se prijavljaš za svoj AdSense račun.

6. Ne dodajat nobenih drugih reklam na blog, dokler nimaš odobrenega AdSensa.

To je to :).

Tags: , ,

2 Responses to “Kako Do AdSense Računa In Blogger (blogspot)”

  1. Tomaž says:

    Ali je adsense sploh možno imeti na slovenski strani? Strani s slovenskimi teksti?
    Hvala za info.

  2. lezalnik says:

    Teorerično ni možno in ni dovoljeno. Praktično je pa tako, da ti lahko adsense odobrijo na angleški strani in potem dodaš oglase tudi na slovensko. Si pa seveda s tem ves čas v nevarnosti, da te bannajo.

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×