Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

December 23, 2008 4

Ideje: SitePoint Marketplace

By in Gradnja strani, Priložnosti
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Preden se utopimo v šampanjcu novoletnih praznovanj še en preblisk. Začelo se je z brskanjem med prodajo strani na DP Forumu. Eden od prodajalcev je linkal tudi na svojo avkcijo na SitePointu in tako smo se spravili brskat še tja. Jah, malo razmišljamo, da bi del internetnega zaslužka namenili tudi za nakup že rahlo uveljavljenih strani, ki že nosijo denar.

Sicer smo kmalu ugotovili, da ni ravno enostavno najti kaj pametnega – to je solidne stani z originalno vsebino, ki dobiva promet iz iskalnikov in z njo ni nobenega dela. Zakaj? Zato ker imaš tako stran, s katero ni nič dela in nosi denar, seveda raje sam in samo vsak mesec vnovčiš ček. Kaj se pa zamudiš :).  Duh. Zato se splača ciljat recimo na strani, ki sedejo v naše že obstoječe niše in bi jih lahko z nekaj našimi linki še malo pospešili iz nekega minimalnega zaslužka (da se sploh prodaja) na soliden mesečni žvenket v denarnico.

Mimogrede, nek standard za ceno strani je mesečni zaslužek x 10, potem pa odvisno glede na sigurnost tega zaslužka v prihodnosti, nadaljni potencial itd…

No, kupili nismo zaenkrat nič, smo se pa med brskanjem po SitePoint marketplejsu spomnili vprašanja, ki ga pogosto dobimo – kaj za ene strani imate, koliko imajo obiska, koliko z njim zaslužite itd…

Res, kot novincem v svetu spletnega zaslužka, si nam je težko predstavljati kako izgleda stran, ki prinese X dolarjev na mesec in to iz Y obiskovalcev, kako so zloženi AdSense oglasi, ali služi še na kak drug način ipd…

In tu pride v pomoč SitePoint marketplace. Prodajalec, ki je zaintereseiran za prodajo, bo dal o sajtu, ki ga prodaja, čim več informacij. Ker noben ne bo kupoval mačka v žaklju. Tako čisto konkretno izvemo:

URL strani in si lahko pogledamo za kakšno stran gre, kakšen je template, koliko člankov je na njej, lahko preverimo linke, onsite optimizacijo…kar nam pač pade na pamet. In potem lahko vse to primerjamo z dnevnim, mesečnim, letnim številom obiskovalcev in zaslužkom, ki ga stran nosi. V glavnem, skoraj na pladnju nam je predstavljeno vse, kar nas zanima.

Vesel božič vsem skupaj!

Tags: , , , ,

4 Responses to “Ideje: SitePoint Marketplace”

  1. Hej , a si zato da si izmenjamo linke na prvi strani?

  2. HeXeR says:

    Samo se moreš kar malo potrudit, če imaš denar pa ni problema, kupiš stran pa hodiš na banko čeke unovčevat. No to bi bilo idealno 😀 maš pa na forumih, kup takih ki prodajajo crap strani, ali pa vse odlinkajo ko prodajo… Lahko se pa sam trudiš z linki gor in dol 🙂 .

  3. Jaz sem sitepoint kar redno uporabljal, predvsem za nakup svežih malih strani, ki pa so bore malo kvalitetne, jo kupiš bolj zaradi domene tako, da sem nehal. za kakšne večje spletke pa nimam denarja za nakup vendar redno spremljal sitepoint in opazim kar nekaj zanimivih projektov, ki se prodajajo. Problem pa je, da je vedno veliko ljudi pozornih in za dobre projekte je veliko bidanja.

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×