Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

September 23, 2008 8

Dinamični URL je Boljši od Statičnega?

By in Google
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Včasih je veljajo, da Google težje crawla dinamične URL-je kot statične. Da mu dinamični URL-ji ne delajo težav se nam je dozdevalo že kar lep čas, ampak da sam Google webmastrom predlaga, da uporabljajo dinamične URL-je in naj jih z mod rewrite ne spreminjajo v statične, ker bo to za njih slabše, je pa kar malo presenetljivo. Več o tem pa tule.

Tags:

8 Responses to “Dinamični URL je Boljši od Statičnega?”

 1. Gregor says:

  Dejstvo je, da google crawla dinamične URL-je enako kot statične.
  Na pesem.si ne uporabljam mod_rewrite in je stran zelo dobro indeksirana in tudi rangirana.
  Po drugi strani pa je podatek rahlo zavajujoč. Nihče namreč ni preklical dejstva, da ključna beseda v URL-ju pozitivno vpliva na rank.
  Torej je pametno spisan mod_rewritan URL “statični” URL še vedno boljši od dinamičnega.
  Dovolj dober pa je tudi URL v obliki:
  example.com/index.php?/xxx/naslov_clanka
  za katerega ne potrebuješ mod_rewrite in švicanja ob .httaccess-u (ki ti lahko ob najmanjši napaki zablokira celoten server :P)

 2. Dejan says:

  Članek bolj govori o tem, da je guglu v bistvu vseeno, če je url statičen ali dinamičen in da lahko tudi dinamičnega enako indeksira in rangira in da pri tem nima nekih težav, kot nekateri mislijo. Je pa res, da so statični urlji na oko dosti lepši in reprezentativni in bogati s ključno besedo ali dve.
  Na guglu naj raje povejo, če je kaka razlika, če uporabiš url /moj-url.html ali /moj-url.php, .asp, .žćč, .klj, … 🙂 Baje naj ne bi bila.

 3. Piran says:

  Hja, to ravno ne vem če res. Že kot prvo se statični url-ji veliko lepše vidijo, ter so bolj privlačni na pogled ter bo obiskovalec raje kliknil na takšnega, kot na enega ki ima kar ene znake v url-ju…

 4. lezalnik says:

  Med rezultati v Googlu lep statičen URL gotovo dobi kak klik več… Je pa vprašanje ali keyword v statičnem šteje več kot v dinamičnem… Če sploh šteje 🙂 To da je v rezultatih bold še ne pomeni, da ga Google upošteva.

 5. Prevajanje says:

  Mogoče res ni nujno da ga upošteva če je bold, toda obiskovalcu parkrat bolj pade v oči…

 6. smo says:

  Živjo!
  A bi lahko dobil email naslov lastnika spletne strani Ležalnik?
  Email naslov zivjo@lezalnik.com izgleda, da ne dela, saj sem dobil zavrjen email sporočilo.

 7. Valu COD 5 says:

  Vsekakor je statični oz vsaj razumljivi dinamičen url pomemben. Že jaz med googlanjem ponavadi izberem tisto stran ki ima razumljiv url saj lahko predvidevam kaj pričakujem. Je lažje za izbrat in bolj privlačno. Za google pa ne vem koliko to upošteva da je lep url, samo je verjetno tudi zanj lažje indexat in arhivirat takšne urlje ki imajo pomen za človeka kot polno nekih cifer in vprašajev v URLju. Sicer nisem prepričan v to, vendar če bi jaz delal tam bi imelo to velik pomen.

 8. prevajanje says:

  kako je pa potem z duplicate contentom?

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×