Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

February 16, 2009 3

CTR

By in AdSense
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Verjetno draga obiskovalca nista opazila, ampak zadnje čase so bolj škrti s objavami. Tudi nismo niti sešteli našega januarskega zasluzka. Malo je padla motivacija ker je pri AdSensu padla cena za klik za ze omenjenih prbl 25% in smo se spet oddaljili od neke psiholoske meje 1000$ na mesec. Zato smo se par dni nazaj začeli igrat s pozicijami oglasov. Rezultati?

Za začetek povejmo, da nismo ravno ful privrzenci basanja prevec oglasov na spletno stran. Smo bolj za less is more sistem. Malo elementov na strani, malo distrakcij a po drugi strani vseeno vsaj toliko dodelan dizajn (predvsem header), da stran da vtis kvalitete. Če na strani ni polno widgetov, polno reklam, polno linkov, polno top komentatorjev, polno zadnjih novic, polno slik iz Flickerja…itd, potem bo tudi en ali dva oglasa prišla dovolj do izraza in bomo imeli soliden CTR.

Do določene mere je delovalo. En adsense blok na vrhu je prinesel solidnih par $ na dan.

Kako povečati zasluzek, ki ga dobimo iz dolocene strani?

Ali na stran spravimo več obiskovalcev ali pa dvignemo CTR. Drugo je seveda relativno bolj enostavno, oz. ce povemo boljse – zahteva manj dela. Vecina internetnih zasluzkarjev priporoča največji AdSense kvadrat in your face. Mi smo imeli nekaj bolj subtilni 720×80 al kolk je ze podolgovati blok tik nad vsebino. CTR tam med 1.5 in 2.2%. In smo za hec dali ta blok stran in  ga nadomestili s priporočenim 336×280 blokom. Postavili smo ga še malo bolj na vidno mesto, tik nad naslov objave, takoj pod header. CTR je sel gor za 100% ali pa še več! Stran, ki je na dober dan prinesla okol 7$ jih je zadnja dva dni 16$.

Izgleda, da včasih ze ne bistvena sprememba prinese veliko razliko…

3 Responses to “CTR”

  1. Besedila says:

    Če imaš uporabnike, ki se vračajo povzroči nov razpored nove klike, vendar samo za en čas, da se uporabniki navadijo. Drugače pa splošno velja, da je večji CTR pri nestandardnih velikostih oglasov, če jih še lepo vključiš med vsebino pa je še toliko bolje.

  2. lezalnik says:

    Info strani imajo 80-90% novih obiskovalcev. Zdaj opažam, da je postavljanje oglasa na najbolj vidno mesto na strani brez, da bi bila okoli njega vsebina, bolj učinkovito kot pa kamufliranje v vsebino.

  3. cod mod says:

    Tudi sam se poslužujem postavljanje oglasa na bolj očitna mesta, predvsem na vrhu strani, saj veliko ljudi predvsem v google ads vidi kakšen zanimiv link in ga klikne, zato ker so oglasi povezani z vsebino in se jim včasih ne da prebirat pa morda na oglasnem linku vidiju bolj koristno stvar oziroma to kar iščejo

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×