Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

May 21, 2008 7

AdSense Sezona

By in AdSense
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Zadnje dni opažamo rast povprečne vrednosti klika pri AdSensu. Se začenja boljša sezona za AdSense? Glede na to da se z zaslužkom na internetu ukvarjamo kakšno leto težko iz lastnih izkušenj povemo ali smo do sedaj opazili kakšne sezonske trende ali ne. Je pa zanimivo, da rast ni vezana na določeno nišo. No upamo da se obdrži. Opaža kdo kaj podobnega?

Tags:

7 Responses to “AdSense Sezona”

 1. Jan says:

  Res dobra novica, žal pa pri sebi nisem občutil kaj podobnega. Pri meni je vedno nekje konstantno, z občasnimi prebliski. Če pa se obetajo še boljši časi pa nimam nič proti 🙂

 2. bojan says:

  Jaz že en teden opažam, da so žal izginili vsi AdSense oglasi (so samo public service), če izberem slovenski jezik na strani. Vem, da google uradno slovenščine ne podpira, a vsaj do en teden nazaj je bilo ok. Sploh mi je glupo, ker je dosti teh adsense oglasov v slovenščini, tako da mi je že tako ne preveč velik profit padel na 0$ ali tu nekje. Glede na to, da sem po raznih forumih na spletu videl, da so se tudi drugim istočasno začeli podobni problemi, sklepam, da so sedaj na google nekaj spremenili. Ko sem na google support vprašal, nisem dobil jasnega odgovora, samo po parih replyih, ko sem jim že sam serviral, so rekli, da če jezik ni uradno podprt, da ne sme biti oglasov. Sem pa še posebej poslal mail, v čem je fora, da slovenščine ne podpirajo, sploh ker imajo recimo slovaščino, hrvaščino, srbščino … A je to samo stvar birokracije, ali morajo ne vem kaj narediti, da to podprejo. Zato zdaj še malo AdBrite malo eksperimentiram, ki pa mi ne paše že zato, ker kar brez veze neke oglase meče, tako da ne vem, če ga bom še dolgo imel v random isti na tako visokem procentu prikazovanja v moji bazi oglasov, ki jih prikazujem.

  Btw. mogoče še tole, če kdo ve, ker sicer še nisem preveč preverjal. A je na google adSense account vezan jezik ali na domeno ali na kaj drugega. Nekaj se spomnim, da sem pri prijavi moral izbrati enega od tistih uradnih jezikov, ko sem moral napisati domeno strani. Takrat sem izbral angleščino in dal link na angleško verzijo strani. Npr. če bi mojo stran prevedel še v hrvaščino, zato da bi kakšne hrvaške oglase dobival, ker so le-ti uradno podprti (če je sploh v tem fora), a je to sploh možno. Bi moral še kje v adsense setup dodati kakšen jezik ali stran posebej prijaviti, čeprav gre za isto domeno strani. Je sploh možno imeti več strani na istem Accountu oziroma kje poveš dodatne domene (ali variante poti v okviru iste domene), da bi oni vedeli, da še en jezik ali stran podpiraš? Ali pa se vedno pove samo en jezik, za ostale pa on avtomatsko ugotovi vsebino in na podlagi teh keywordov po strani prikaže reklame. Če je tako, zakaj sploh moraš osnovi jezik povedati, če tako sami ugotovijo? … Evo Lezalnik, sem ti dal dela za naslednja “odgovarjamo na vprašanja” 🙂

  Drugače pa glede teme 😉 … jaz sem imel najbolj vreden klik 1.98$, če se dobro spomnim, pa tudi nekje 1.5$ je bilo parkrat. Drugače pa je bilo v zadnjem času, ko je stvar še normalno delala tudi po 9 klikov vrednih samo 0.5$ skupaj. Zdaj še tega ni 🙁

 3. lezalnik says:

  @bojan: 🙂 AdSense account je vezan samo na osebo. Ko se prijaviš, moraš vpisat eno stran in izbrati jezik v katerem je. Oni stran pogledajo in če je kolikor toliko OK ti odprejo račun. Potem, ko v administraciji delaš oglase, jih lahko daješ na katerkoli strani hočeš. Druge domene, poddomene, blogger bloge…kamorkoli. AdSense bo sam ugotovil, da gre za novo domeno oz. jim to niti ni bistveno v kolikor je tudi nova stran v skladu s TOS. Tako, da novih strani ni treba nikjer dodatno prijavljati in vpisovati.

  Ko daš nekam kodo za oglase AdSensov bot crawla te strani, ugotovi vsebino in potem servira relevantne oglase. Če je vsebina v hrvaščini so relevantni oglasi v hrvaščini, če je v španščini so v španščini itd… tudi tega ni treba nikjer posebej dodajat.

  Gre se samo za to, da slovenščina na strani založnikov ni podprt jezik. Če si ob prijavi vpisal 100% slovensko stran ti računa niso odobrili ali pa si lahko prikazoval samo public service oglase. Če si dal angleško ali delno angleško delno slovensko in dobil adsense račun, si pa lahko potem oglase nametal tudi na slovenske strani. Uradno to ni bilo podprto, delalo pa je. Zdaj so pa izgleda nekaj spremenili in oglasov na straneh s slovensko vsebino ne vrtijo več.

 4. bojan says:

  @Lezalnik: Hvala! Potem je hrvaščina, srbščina za mene aktualna brez problemov 🙂

 5. Jan says:

  bojan, imam rešitev za tebe, tudi sam sem imel podobne probleme pred časom. V tvojo kodo od google adsense dodaj, bol na začetku tole vrstico:
  google_language = “en”; (nemesto narekovajev daj tisti enojni narekovaj, samo ena ravna črtica zgoraj, nisem našel zdaj na tipkovnici). Namesto google oglasi boš sedaj imel napisano Ads by Google, oglasi pa bodo normalno v slovenskem jeziku.

  lp upam da bo pomagalo

 6. Jan says:

  Pardon za podvojen post, sem prehitro stisni Submit, nebi rad promoviral kaj ampak lahko si pogledaš na moji strani kako to izgleda. (Klikni na moje ime)

  lp

 7. bojan says:

  @Jan: Deluje! 100x hvala! V dobrem imaš pivo, Lezalnik kot posrednik na strani pa tudi 😉

  Jaz pa sem spet lahko v moji bazi reklam, iz katere jemljem skripte za reklame, drastično spremenil procente v korist googla 🙂

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×