Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

September 23, 2009 17

AdSense Reports v Evrih

By in AdSense
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Blah. Ne vemo zakaj komplicirajo. Danes smo dobili mail, da še nismo prešaltali naših poročil o zaslužku v evre. Tega nismo storili, ker tega nočemo storiti. Vse kar počnemo na netu poteka v dolarjih in ne vem zakaj bi hotel imeti AdSense v evrih. Whatever. Po precej brskanja smo našli tudi opozorilo, da bo preskok na evre kmalu tudi obvezen. Pa še psihološko nas bodo zjebal, ko bo zaslužek kar naenkrat padel :). A je kdo našel kateri tečaj uporabijo? Na hitro smo preračunali današnji zaslužek iz dolarjev v evre in ugotovili, da je tečaj precej ugoden, če ga primerjaš s tečajem na svetovnih trgih. No, vsaj nekaj.

Tags: , ,

17 Responses to “AdSense Reports v Evrih”

 1. Rok Mejak says:

  Sem tudi sam iskal tečaj pa ga nisem našel, verjetno se kje v google help skriva samo je tolko informacij, da se zgubiš tam.

  Zanimivo sem si ravno danes rekel, da če bi pisal blog kot ležalnik bi takle post definitivno napisal in vidim da sva na isti ravni.

  Tudi sam nočem menjati v € ampak ostati v $ saj gre res vse pri tem delu bolj v dolarjih. Spregledal sem obvestilo, da bo zadeva obvezna, videl pa da je treba spremenjene TOS sprejeti. Je morda tam kaj pomembnega? Meni se na prvi pogled ni zdelo nič.

 2. lezalnik says:

  Zapisali so, da je glavna razlika v TOSu, da imaš sedaj “pogodbo” z Google Irska in da razmerja ne urejajo več ZDA zakoni ampak evropski.

 3. lezalnik says:

  Drugače sem našel tudi kar nekaj omenjanja tečaja v FAQ, ampak nikjer ne povejo kaj za en tečaj jemljejo. Če novega TOS-a nočeš sprejeti ti zaprejo račun.

 4. Peter says:

  Jah, tudi na mojem mailu se je znašlo to sporočilo, in ja, vem da lahko to naredim, vendar nisem imel nobene želje preklopiti, ampak očitno bom moral. Res je, vse ostalo poteka v dolarjih, zakaj bi moral to imeti v eur, ampak če se je stric G tako odločil, potem pač ni druge…

 5. Janck says:

  Pomoje na googlu redno posodabljajo zadevo tako da upišeš v okence: 1€ into $ (ali obratno) pa dobiš tečaj.

 6. Anze says:

  V čem točno je težava? V mailu, ki sem ga prejel od AdSense ekipe, piše “You’ll
  have the new option of receiving cheque payments in Euros, but you can also choose
  to continue receiving cheque payments in U.S. Dollars.”

  Tako da lahko še vedno dobimo svoj zaslužek v USD in čakamo na ugodnejši tečaj za menjavo. Kar se trenutno pomojem splača. Oziroma jaz sem izbral alternativo – v ponedeljek grem na štiritedenski potep po Ameriki, da bom tam zapravil nabrane dolarje. 😀

 7. Meni je poročilo v € lepše, ker sem nanje pač bolj navajen. Sicer ti je pa lahko sedaj cilj, da prekoračiš “magično mejo” 1000€ in ne več 1000$ (če jo seveda še nisi) 🙂

 8. lezalnik says:

  @Anze: 99% stvari, ki so na internetu povezane s služenjem denarja je v $. Recimo – povprečna cena na klik za določen keyword, vsi submit servisi, vsi link building servisi, vse prodaje, dražbe strani, vsi pisci vsebine računajo v $, vsi pogovori tečejo v $, vsi zaslužki s sedaj izjemo AdSensa so v $ itd… pač navajen si na dolarje in takoj se tvoj zaslužek umesti v vse ostalo in lahko takoj primerjaš kje stojiš. Pač je bolj prikladno in nič ni treba preračunavat. Niti ne gre za to v čem dobiš izplačilo oz. ček. Drugače pa uživaj v ZDA, men je bilo super všeč.

  @avtomobilske igre: hehe, ma ja, zdaj je zaslužek precej padel, je lepše gledati višje številke v dolarjih čeprav je dejanski zaslužek isti.

 9. Miha says:

  Sicer se strinjam s slabostmi, ki jih ima prehod na evre, vseeno sam vedno dolarje pretvarjam v eure, da vem pri čem sem. Tako mi vsaj pri enem servisu sedaj tega ne bo več potrebno.

 10. Da ne bodo ameriški lobiji hudi na Googla… Spomnite se kaj je bilo, ko so Arabci hotel vezat nafto na euro namesto na dolar 😉

 11. Rok Mejak says:

  Evo jaz sem zdaj preklopil na €, ker me je skos opozarjalo.

  Mam že 2-3 dni tako, samo verjetno po naklučju je CTR in CPM padel. Pomoje ni povezano in se bo popravilo. Upam…

 12. dalinc says:

  Tudi jaz sem predvčerajšnjim preklopil, ker mi je šlo na živce tisto opozarjanje.

  Prav tako se je tudi meni naslednji dan kar krepko znižal zaslužek. Iz povprečja $21/dan sem padel na $15!

  Upam, da sprememba valute nima vpliva na zaslužek, ker potem naj gre Google v *****!

 13. dalinc says:

  Prosim za nasvet: Še nedolgo nazaj sem bil cel happy, ker sem dosegel dva rekordna zaslužka (čez $600/mesec), sedaj pa mi je zaslužek začel krepko padati, tako, da bom srečen če bom sploh lahko dobil $300-$400 ta mesec.

  Na strani nisem nič spreminjal, kot prej, sem tudi sedaj vsak teden dodal kak članek, poleg tega pa sem malo več submital v razne direktorije (2 submita na dan) (prej direktorijev nisem uporabljal). Obiskovalcev je še vedno približno isto število, je pa CTR kar enkrat manjši kot je bil prejšnji mesec.

  Zdaj me pa zanima kaj storiti, da pridem nazaj do mojih $600 na mesec? Ker tole kar se meni dogaja je kar hud padec in “boli”, če me razumete… 🙂

  Vaše izkušnje?…
  LP!

 14. lezalnik says:

  @dalinc: kriza, ja tu je precej različnih možnosti ampak v osnovi je zaslužek=število klikov x cena na klik. Poglej kaj se je zgodilo z obema, s ceno na klik in s številom klikov. Če ti je padlo število klikov pri istemu obsegu obiskovalcev – ali se je premenila struktura obiskovalcev, vir iz kje prihajajo? In koliko časa si imel prej tak višji CTR, konstantno, ali je prej kar naenkrat narastel?

  Če je vse tako kot je bilo v preteklosti, samo CTR je padel, potem je lahko:
  – da ni več tako kvalitetnih oglaševalcev, ki bi ponudili tvojim obiskovalcem zanimive oglase,
  – da se zaradi novih člankov servirajo drugačni oglasi kot prej, manj zanimivi,
  – da je tu neka sezonska komponenta, glede na nišo, ne vem…smučke poleti se manj klikajo, čeprav to bi se moralo poznati tudi na številu obiskovalcev,
  – kaj pa vem, ima še kdo kakšno idejo?

  Samo dodajanje v direktorije ne bi smelo imet vpliva, sploh če dodajaš po dva na dan. Če čisto novo stran dodaš v 1000 dirov si lahko za nekaj časa kaznovan, drugače pa težko. Pa še to se nima kaj poznat na CTR.

 15. G says:

  Sranje, čisto sranje. Glihkar nam bodo začeli še akontacijo dohodnine jemat kar na Irskem stran, boste videli. Ameriške firme bi tako ali tako že morale računati DDV kupcem iz Europe (in Godaddy to tudi dela, sicer edini zaenkrat (domene so še vedno neobdavčene, vse ostalo pa)).

 16. Vreme says:

  Kaj čmo, tko pač je. Ko zaslužiš kak evro takoj država(e) prislonijo svoj (oderuški) lonček.

 17. lezalnik says:

  Že za več stvari sem plačal DDV, najprej mi ni bilo jasno kaj se dogaja, sem mislil da me nateguje prodajalec. Potem sem pa videl da je DDV. Ponavadi moraš izbrat najprej iz kje si, me zanima kaj je če izbereš ZDA…

  Sicer se pa ne splača se bit preveč uspešen, delaš samo še za državo :), pa še vsi te postrani gledajo.

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×