Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

December 12, 2008 5

AdSense + Google Analytics

By in AdSense
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Končno se je v naši AdSense administraciji prikazal link v katerim integriramo svoj AdSense račun v svojg Google Analytics račun. Ko se pojavi je tko očiten, da ga ne moreš zgrešit… in your face. Potem gre zadeva naprej tako, da moraš v vse strani (razen eno, ki jo izbereš za nosilno) vstaviti še nekaj kode. No, razen v strani za katere seveda nočemo imet Adsense + Analytics statistike. Kodo se vstavi čisto na začetek templejta (btw – včasih ne gre čist na začetek ker potem stran brejka, če v glavi že kliče kak php fajl..no whatever, to smo mimgrede opazil). In potem?

Potem, ko se prematramo čez celo vrsto naših sajtov in vstavimo po te tri vrstice (in mimogerde še nadgradimo par WordPressov) se zacnejo podatki zbirat. Dokler se kaj pametnega ne zbere bolj težko komentiramo. Se pa v našem Google Analytics računu pojavijo naslednje zadeve, ki dajo vedeti kaj bomo lahko spremljali:

adsense-google-analyticsTorej:

1. Pregled

2. Najboljša vsebina (kar se AdSensa tiče), katere strani oziroma članki največ nesejo, se na njih največkrat prikažejo adsense olgasi in ti dobijo največ klikov.

3. Od kje prihajajo najbolj klikaško razpoloženi obiskovalci in

4. Trending, kjer bomo naš zaslužek na internetu spremljali v odvisnosti časa.

V glavnem, cela vrsta zanimivih in tudi uporabnih podatkov, da bomo še malo potweakali naše stran.

Ali če bolje pomislimo, še ena zadeva za zgubljanje časa in čekiranje vsak dan namesto, da bi naredili kaj pametnega :).

Tags: , ,

5 Responses to “AdSense + Google Analytics”

 1. Anže says:

  Aaah, nefer, to funkcionalnost čakam že pol leta in mi še vedno ni na voljo … C’mon, Google, vsaj do novega leta, nooo! 🙂 Mogoče je zadeva nekoliko odvisno od tega, koliko na mesec nabereš na svoj AdSense račun – meni AdSense prinese približno sedmino celotnega online dohodka, tako da je moja AdSense cifra najbrž opazno manjša od vaše. 🙂

  Veliko užitkov ob uporabi vam želim! 🙂

 2. To smo že dolgo časa čakali ja. Upam da bo koristno, vsekakor nam bo nekaj časa prihranlo pri ugotavljanju kaj nam nese največ denarja od klikov. Sicer upam da bo google še naprej ohranjal zastonj storitve in ne bo začel računat za njih, ker brez analytics in webmaster tools bi bilo sledenje učinkovitosti strani mnogo bolj zahtevno.

  LP
  valu

 3. bojan says:

  Deluje obetavno, upam da se še meni letos pojavi ta opcija 🙂

 4. Vredu zadeva, ni kaj. Ni pa dobro da smo dandanes tako zelo odvisni od našega strica googla.

 5. Saj niti ne razmišlajo da bi kaj novega razvili na svetu še Cuil se je nekaj matral pa nažalost ni uspelo. Potrebno bi bilo zgraditi en kolektiv v sloveniji, ki bi postavil meje celotnem svetu in konference da bi ljudje oglaševali in vpisovali razne zadeve v celotni sistem.

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 Pin It Share 0 0 Flares ×