Branje blogov ni pot do zaslužka, delo je. In služenje denarja na internetu je težaško opravilo. Kot kopanje jarkov. Ampak vse kar je vredno vedeti o tem najdete tukaj, črno na belem. Veliku užitkov ob branju in veliko uspeha.

May 22, 2008 10

19 Pages Več Kot 19 Pages

By in Gradnja strani
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

O 19 Pages smo že pisali. Gre za super luštno in enostavno skripto za postavljanje manjših strani. Kaj je tako super luštno enostavnega? 19 Pages ne rabi mysql baze, vse dela preko txt datotek. Posnamemo fajle na strežnik in stran je narejena. Zakon. Potem, ko smo pa naredili par 19 pages strani, pa smo prišli do problema. Kaj če je naša stran lepo zalaufala in bi radi dodali več kot 19 strani vsebine?

Ja, zadnjič mislimo, da nismo povedali tegale neprijetnega dejstva. 19 Pages pomeni dejansko 19 strani vsebine, ko dodamo 19 strani, novih strani več ne moremo dodajati. Ker je precej beda, ker bi morali potem postavljati novo stran z novim CMS-jem.

Prva ideja je bila naslednja enostavna sNews, ampak tu bi bil problem z URL-ji, ki se nebi ujemali in bi bilo treba delat redirecte. Pri sNews namreč avtomatično v URL padejo tudi kategorije, ki jih pri 19 pages sploh ni.

Zadeva bi delovala na WordPressu, ki pa je res že celo nadstropje više kar se tiče instalacije in zahtev, pa še template bi morali predelovati celo večnost (ker tega še nikoli nismo).

Torej…

Kako Shekati 19 Pages

Pisali smo avtorju tele skripte in ga pobarali kaj je zdaj s temi 19 stranmi. Stvar je čist simple za spremenit, gre pa takole:

 1. Naredimo backup za vsak slučaj,
 2. gremo v admin folder in odpremo fajl add.php,
 3. poiščemo vrstico if ($totalpages < 19) in
 4. spremenimo 19 v poljubno število.
 5. Tolk simple, da še mi znamo :).
 6. Mark sicer ne garantira kolk je zadeva potem stabilna, samo če dodamo par extra strani ne bi mselo bit problema.

Tags:

10 Responses to “19 Pages Več Kot 19 Pages”

 1. mat3ii says:

  hack stoletja 😀

 2. Jan says:

  hah, ta ti je pa dobra 🙂

 3. Bujes says:

  Hvala ti za tole! Res uporabno…

 4. verzi says:

  Sem si ogledal skripto in hack je zanimiv vendar se mi zdi, da je veliko bolje namestiti WP kot pa se “igrati” s to skripto…

 5. lezalnik says:

  @verzi: odvisno kaj rabiš, včasih velja – “manj je več” :). Brezveze 4mb velika skripta s polno enih opcij, če rabiš nekaj enostavnega, da se hitro postavi in da ni treba updejtat.

 6. HeXeR says:

  Drži, WP ima tudi kup bedarij, ki jih včasih ne potrebuješ. Da sploh ne omenimo posodabljanja in hitrosti delovanja samega WPa.

 7. lezalnik says:

  Za informacijo, zadeva deluje, smo stestirali.

 8. bajdec says:

  Zdele bom uprašu en butast uprašajne, ampak kje lohk downloadam tale 19pages kr sm use preisku

 9. lezalnik says:

  http://19pages.com/ 🙂 tle, sam moraš vpisat email in ti pošljejo link po mailu

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×